Haberler

  • 14 Mayıs 2015

2014 Yılı Lütfü Abay Kültür ve Eğitim Vakfı (LAKEV) 1. Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

 
LAKEV Başkanı Abay’ın hayatını anlatan video gösteriminin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, iş adamı Abay’ın başta memleketi Sivas’ta olmak üzere bilim ve eğitim alanında ciddi katkıları olduğunu anımsatarak, "Kendisi sadece bir mühendis değil, süper bir aile babası. Edebiyat yönü kuvvetli yüreği sevgi dolu, eğitime gönül vermiş, eğitimi teşvik edecek kadar da öngörülü bir insan. Her başarının ardında da mutlaka bir aile desteği var. Başta Necla hanım olmak üzere ailesine teşekkür ediyorum" dedi. 
LAKEV Başkanı Abay ise LAKEV 1. Bilimsel Araştırma ve Yayın Teşvik Ödülleri'nin hazırlanmasına katkı sağlayan Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Erkul ve kurul üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Okuduğu bir köşe yazısından etkilenerek LAKEV adına bilimsel araştırma ve yayın teşvik ödülleri verilmesi kararı aldığını söyleyen Abay, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ile bu konuyu görüştüğünü ve olumlu sonuç aldığını anlattı. Burada ödülden çok bilime yapılan hizmetlere karşı minnet ve kadirşinaslığın önemli olduğunu vurgulayan Abay, hayatından kısa kesitler anlattığı konuşmasında üniversitelerde verilen eğitimin yanı sıra laboratuvar çalışmalarının da oldukça önemli olduğunu belirtti. Abay, öğrencileri geleceğin lideri olarak yetiştirmek gerektiğini dile getirerek, "Daima onlara güven vererek, onların vizyonlu, kendine güvenen, çalışkan kişiler olarak yetişmelerini sağlamamız lazım. Yani fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeliyiz. Sadece not almak için ezberleyip sonra da onu unutan kişiler, hayatta başarılı olamazlar. Lise yıllarında bile gençlerin kendilerine birer rol model seçmelerini sağlamalıyız" ifadelerine yer verdi.
 Abay, sözlerini oğullarına yazdığı duygusal şiirden bir kesit okuyarak sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Abay, Fen-Mühendislik Bilimleri alanında Fen Fakültesi Fizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Kasapoğlu'na, Sosyal Bilimler alanında Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Arslan’a teşekkür belgesi ile ödül çeklerini verdi. Abay, katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Kocacık’a plaket takdim etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık ise iş adamı Abay, Prof. Dr. Kasapoğlu ve Prof. Dr. Arslan’a teşekkür belgesi verdi.

14

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B