Haberler

  • 14 Mayıs 2015

Fen Sokağı Açılışı İle Bilim Şenliği Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur öncülüğünde Kılavuz Mahallesi Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda Fen Sokağında Bilim Şenliği programı düzenlendi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Okul Müdürü Ahmet Turan Karakoç, öğretim elemanları, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, projeden dolayı Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur ve ekibine, okul müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ederek, yeni yöntemlerle genç nesillerin farklı bir bakış açısıyla eğitilmesinin önemine değindi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, geleceğin Türkiye’sinin daha güçlü ve donanımlı olacağına inandığını söyleyerek, etkinliğin başta üniversitemize ve okula yeni bir açılım kazandırmasını ifade etti ve üniversitemizde bu tür projelerin sayısının arttırılmasını temenni etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen Fen Sokağı’nda bilim şenliği projesi, tamda topluma hizmet uygulamaları kapsamında olan bir proje. Konusu çok iyi seçilmiş, doğa da düşünülmüş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur ise Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında gerçekleşen program hakkında bilgi vererek, “Fen Sokağı projemize destek verdiği için öncelikle üniversitemiz Rektörlüğü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ve  Dekan Sayın Prof. Dr. Sarı hocama çok teşekkür ederim. Bu projede Fen Bilimleri derslikleri yenilendi. Okul Öncesi Öğretmenliği ABD öğrencileriyle Anasınıfı’nı yeniledik ve materyal desteği sağladık. İşe birde akademik bir boyut katmak istedik ve bir bilim şenliği düzenledik. Ayrıca son olarak doğaya da bir katkımız olsun düşüncesi ile 60 çam fidanını doğayla kavuşturmaya karar verdik. Ben katkısı olan öğrencilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından materyal desteği alan ve yenilenen Anasınıfı ile görsellerle süslenen Fen Sokağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

 Öğrenciler tarafından yapılan Fen deneylerinin ardından okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. 

14

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B