• 14 Mayıs 2015

Vali Âlim Barut Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu tarafından, Vali Âlim Barut’un konuşmacı olarak katıldığı Kamuda Yönetim Stratejileri adlı konferans düzenlendi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kamu yönetimi ve işlevi hakkında katılımcılara bilgi veren Vali Barut:  “Ortak yaşama kurallarının sonucu olarak kamu yönetimi ve devlet meydana gelir. Senedi ittifaktan itibaren başlayan demokratikleşme adımları sonucunda Cumhuriyete ve bugünkü mevcut sisteme geldik. Tabii bugüne gelmemiz kolay olmadı. Şu anda parlamenter sistem ile yönetilmekteyiz.’’dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden programda Rektör Prof. Dr. Kocacık tarafından Vali Barut’a  teşekkür belgesi takdim edildi.