• 20 Ağustos 2010

Besyo Yetenek Sınavları Başladı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek  sınavları başladı.Yüksekokul beden eğitimi ve spor öğretmenliği,  antrenörlük eğitimi ile spor yöneticiliği bölümlerine girmek isteyen adayların katıldığı sınav, Besyo  spor salonunda  yapılıyor. Üç bölüme toplam 100 öğrencinin alınacağı yetenek sınavından önce aday öğrencilere sınavın aşamaları hakkında bilgiler verildi. 418 erkek, 115 bayan olmak üzere toplam 533 öğrencinin başvuru yaptığı sınavda, adaylar anaerobik güç testi, koordinasyon ve beceri testlerinden geçiyor.Dikey sıçrama etabının ardından, hazırlanan etapları en kısa sürede ve düzenli şekilde geçmeye çalışan öğrencilerin yakınları ise, salon dışındaki bölümde bulunan ekrandan sınavı heyecanla izliyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Şükrü Aslan, öğrenci alımı için uyguladıkları özel yetenek sınavına, toplam 533 öğrenci adayının başvurduğunu vurgulayarak, bu sayının oldukça yüksek sayıda olduğunun altını çizdi. Aslan,  Testler sonucunda elde edilecek verilerin otomatik olarak bilgisayara işlendiğini anlatarak,  tercih sıralamasına göre yerleştirmelerin tamamlandığını ifade etti.

Ağustos