Haberler

  • 12 Mayıs 2015

Suşehri'nde 12 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Düzenledi

12 Mayıs Dünya Hemşirelik  Haftası etkinlikleri dolayısıyla Suşehri Sağlık Yüksekokulu tarafından etkinlik düzenlendi. 
 
İlk olarak İlçe Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu 
Müdürü Doç. Dr. Meral Kelleci  tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 
 
Suşehri Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda devam eden programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, İlçe Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, ilçe protokolü, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. 
 
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Suşehri’ne geleceğe yönelik yatırımlar programladıklarını ifade ederek, “Eksikleri kısa sürede tamamlayacağız. Türkiye genelinde sadece 5 üniversitede bulunan Simülatör laboratuvarının 6.cısı Suşehri'nde açıldı. Üniversiemiz merkezinde ise imülatör laboratuvarını inşallah Eylül ayında açmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
 
Hemşireler Haftası dolayısıyla günün anlam ve önemine değinen Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Meral Kelleci ise, Hemşirelik mesleğinin önemine değinerek, “Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve hastalık durumunda iyileştirmeyi amaç edinen bir sağlık disiplinidir. Hemşireler çalıştıkları kurumlarda bilgi ve becerilerini kullanarak bireyin optimal düzeyde pozitif sağlık düzeyine ulaşmaları için çalışırlar” dedi.
 
Programda Rektör Prof. Dr. Kocacık, İlçe Kaymakamı Kadir Perçi'ye, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel’e ve Simülatör Laboratuvarının kurucusu  İşadamı İsa Gün’e katkılardından dolayı teşekkür etti. 
 
Hemşirelik Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler tarafından Simülatör Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

 

12

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B