Haberler

  • 11 Mayıs 2015

Üniversitemizde 2014-2015 Akademik Yükselme Töreni Gerçekleştirildi

Kültür Merkezi'nde düzenlenen Akademik Yükselme Törenine Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, enstitü müdürleri ve öğretim üyeleri ile aileler katıldı.

 Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından verilen mini konserin ardından, Vali Âlim Barut,  bir milletin geleceğinin nasıl olacağını, o ülkenin kakınmış olup olmadığını bilmek için çeşitli göstergelerin olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu göstergelerden en önemlisi ve en barizi, ilmi seviyesi ve o ilmi seviyeyi taşıyan personelidir. Burada Sayın Rektörümüzün ifadelerinde gördük ki kaliteli bir kadro var. Bu kadronun ülkemizi, Sivas’ımızı ve üniversitemizi geleceğe taşıyacağına inanıyorum. Üniversiteler şehirlerden ayrı düşünülemez ve düşünülmemelidir. Ben kendimi üniversitenin bir mensubu sayıyor, aynı zamanda Rektöründen en ücradaki personeline kadar valiliğin personeli sayıyorum. Çünkü biz bir arada olduğumuz zaman memleketimize daha güzel hizmet edebiliriz. Şehir üniversite kaynaşması olduğu müddetçe burada huzur ve refah olacaktır, kalkınma olacaktır.” diyerek akademisyenleri kutladı ve başarılar diledi.

 Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında insanların önlerine hedef koyarak sürekli bu hedef doğrultusunda kendilerini geliştirdiklerinde hak ederek,  hazım ederek, bu hedeflere ulaşırken, o bilgi ve birikimini de topluma daha verimli bir şekilde yansıtması gerektiğine inandığını söyledi. Akademisyenliğin belli periyotlar ve belli başarılar neticesinde yeni hedeflere koşmaya devam edildiği bir süreç olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Bu insanların diri olması ve canlı olmasını da beraberinde getiriyor. Bizde bugün böyle bir canlılığa böyle bir özveriye eşlik etmekten dolayı sizlerin, ailelerinizin ve çocuklarınızın heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizleri canı gönülden kutluyorum” dedi.

 Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitelerin toplumun öncü kuruluşları olduğunu söyleyerek, küreselleşen dünyada değişme ihtiyacı içinde olan bilgi toplumlarını ortaya çıkaran ve bu birlikteliğe yardımcı olunmasının önemine değinerek, “Üniversiteler araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi toplumun yararına kullanmayı öngören ve sağlayan kurumlardır. Üniversiteler sadece bulunduğu şehri değil, bölgenin ve ülkenin de kalkınmasına öncülük eden kurumlardır. Bunlardan en önemlisi de üniversiteler, nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlardır. İnsan gücü yetiştirmede güçlü bir akademisyen kadroya ihtiyaç vardır. Bizde elimizden geldiği kadar bu güçlü kadroyu oluşturmak için çaba gösteriyoruz. Üniversitemizde bazı istisnalı durumlar dışında kadrosunu alamayan bir öğretim üyemiz bulunmuyor. 202 adet profesör, 156 doçent, 448 yardımcı doçent olmak üzere 806 adet öğretim üyemiz var. Buna araştırma görevlisi ve okutmanda dâhil edersek toplam öğretim elemanı sayımız 1750. Bu biraz önce söylediğim,  nitelikli insan gücü yetiştirmeye çaba gösteren bir kadrodur. Ben bu vesile ile akademik kadromuza katılan akademisyen arkadaşlarımızı, ailelerini canı gönülden kutlamak istiyorum. Kendilerinden bir dileğimiz var. Araştırma ve eğitimi birlikte sürdürerek, uluslararası ve ulusal düzeyde başarı çıtamızı yükseltmeye vesile olmalarını diliyorum. İnşallah daha yüksek başarılar yaparsak görevimizi layıkıyla yerine getirmiş olacağız. Bütün amacımız kimsenin kadro sorunu yaşamadan huzurlu bir ortamda verimli çalışmalar yapabilmesi, hoşgörü içinde barış, sevgi ve kardeşlik duygularıyla hem şehrimize hem üniversitemize hizmet etmeyi başarmaktır. Akademik yükselmelerin şehrimize, üniversitemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

 Açılış konuşmalarının ardından Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent unvanı alan öğretim üyelerine cübbeleri Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami, Aydın, Rektör. Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri tarafından giydirildi.

 Profesörler adına Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayten Ateş yaptığı konuşmada “Akademisyenlik diğer meslek guruplarıyla karşılaştırıldığında daha çok özveri, çalışma isteyen bir meslek. Akademisyenliğe başlayanlara çok çalışmalarını ve tabi ki disiplinin yanında mesleklerini sevmelerini ve karşılaştıkları problemlerden yılmamalarını öneriyorum. Yükselen bütün arkadaşlarımı kutluyor başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Doçentler adına Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Can, konuşmasında “Değerli misafirler öncelikle mesleğimizle ilgili birkaç noktaya değinmek istiyorum. Akademisyenlik güzel bir meslektir. Alanınızla ilgili her gün yeni bir şey çıkar her gün yeni bir bilgi öğrenirsiniz ve öğrencilerinize bunları öğretirsiniz. Mesleğimizin güzelliklerinin yanı sıra elbette sorumlulukları ve yükümlülükleri de bulunmaktadır. Bu zorlu süreçte bizi desteksiz bırakmayan başta eşim ve arkadaşlarımın eşlerine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Yükselen akademisyen arkadaşlarımı kutluyor, teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 Yardımcı doçentler adına konuşan Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Ulusoy “Böylesine önemli bir topluluk karşısında yardımcı doçentlik kadrosuna atanan arkadaşlarım adına konuşma yapma onurunu yaşatan değerli hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bu vesileyle profesörlük, doçentlik ataması yapılan tüm hocalarıma ve temsil ettiğim yardımcı doçent arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Biliyoruz ki akademisyenlik uzun ve meşakkatli bir yoldur. Maddi manevi fedakârlığı getirir beraberinde, türlü mücadeleler verdiğimiz bu yolda yalnız yürümediğimizi hissettiren, bugün yaşadığımız mutluluğun arkasında yer alan çok kıymetli gizli kahramanlarımız var hepimizin. Bizleri her daim destekleyen ailelerimize, siz değerli hocalarımıza, arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sürdürdü.

 Üniversitemizde 2014- 2015 yılları arasında 29 profesör, 40 doçent ve 106 yardımcı doçent olmak üzere toplam 175 akademik personel kadroya atandı.

 

 

11

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B