• 10 Mayıs 2015

Türkiye'nin Renkleri Cumhuriyet Halayında Buluştu

Halk Oyunları Final Yarışmalarına katılmak üzere üniversitemize gelen Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan üniversitelere bağlı halk oyunları ekipleri, final yarışması sonrasında Sivas’ta kortej yürüyüşü yaparak, Buruciye Medresesi önünde Cumhuriyet Halayında buluştu.

Kortej yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Temsilcileri, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, CÜ Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı, vatandaşlar ile halk oyunları ekipleri katıldı.

Kortej yürüyüşünün ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık,  Atatürk Anıtı’na  çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Buruciye Medresesi alanında toplanan heyete daha sonra Vali Alim Barut’ta eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Barut, Sivas’ın Anadolu’nun ortasında ismine layık kadim ve sultan bir şehir olduğunu söyleyerek, Sivas’ta bulunan tarihi eserler hakkında bilgiler verdi.

Sivas’ın meydanında Türk tarihinin özetlendiğini ifade eden Vali Barut, “Türkiye’nin farklı güzellikleri var. Bu güzellikleri ayırt etmek mümkün değil. Güzeller burada birleşmiş, güzeller güzeli olmuş. Sivas’a hoş geldiniz diyor, hepinizin Sivas’ın birer gönül elçisi olmasını diliyor, teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut, Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ve halk oyunları ekipleri hep birlikte halay çekerek eğlendiler.