Haberler

  • 08 Mayıs 2015

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite Konulu Çalıştay Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Gül Cirhinlioğlu, YÖK Başkanlığınca 7 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite” konulu çalıştaya davetli olarak katıldı. 
 
Çalıştaya Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ve akademisyenler katıldı.
 
Doç. Dr. Cirhinlioğlu  çalıştayda, ''Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'' dersinin müfredata entegre edilmesi, üniversitelerin akademik ve idari personeline toplumsal cinsiyet farkındalığının Kazandırılması, üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin genel kabul görürlüğünün sağlanması, üniversite ortamında şiddet, cinsel taciz, istismar ve mobbing gibi konularının tartışıldığını ve öneriler içeren sonuç raporlarının YÖK Başkanlığına sunulduğunu belirtti.
 
Doç. Dr. Cirhinlioğlu ayrıca, kadına şiddet ve kadın hakları konularında ülkemiz gerçeklerine uygun ve eyleme dönük program oluşturulması amacıyla, son yıllarda dünya ve ülke gündeminde kadına yönelik olarak başta şiddet olmak üzere olumsuz tutum ve davranışlara karşı gelişen duyarlılığın, doğru yönlendirilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi yönünde önemli adımların  atıldığını vurguladı.
 

08

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B