Haberler

  • 07 Mayıs 2015

Türkiye Halayları Üniversitemizde Buluştu

Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan, CÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı’nın katkılarıyla Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda ‘Türkiye Üniversiteler Halk Dansları Şenlik ve Final Yarışması’ açılış programı görkemli bir törenle başladı. 
 
Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibinin de yer aldığı finalist 20 üniversitenin katıldığı final yarışması öncesinde açılış seremonisi yapıldı.
 
Programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, yüksekokul müdürleri, enstitü müdürleri, daire başkanları,Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Hasan İnan,  öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. 
 
Yarışma öncesinde ilk olarak üniversitelerden gelen halk oyunları ekipleri tek tek sahneye davet edildi ve yarışmada görev alan jüri üyeleri davetlilere tanıtıldı.
 
Program öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, kültür kenti Sivas’ta farklı illerden gelen öğrencilerin sergilediği kültür mozaiğinden oldukça etkilendiğini söyleyerek, “Bunlar hepimizin özlem duyduğu bir tablo. Burada sergilenen güzellikleri bizlere yaşatan başta siz sevgili öğrencilerimize, emeği geçenlere, hocalarımıza gerçekten minnet duyuyorum. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Yarışmaların güzellik ve centilmence geçmesi ve hak edenlerin de birinciliğe ulaşmasını temenni ediyor, tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi.
 
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Baykal ise bir milletin halk oyunlarının engin medeniyet birikiminin en güzel örnekleri olduğunu söyleyerek, kültürel değerlerin en temel özelliklerinden birinin birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Zeki Baykal,  federasyon hakkında bilgiler vererek, yarışmacılara başarılar diledi.
 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, folklor ekipleri temsilcilerine çeşitli hediyeler takdim ederek, başarılar diledi. 
 
Yarışmalarda daha sonra finale kalan ekipler stilize ve artistik olmak üzere kendi yörelerine ait oyunlarını sergiledi.  
 
Etkinlikler 09.2015 tarihinde saat. 15.00’de 50. Yıl Kavşağın’dan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü, aynı akşam 18.00 üniversitemiz Amfi Tiyatro’da 
 
Gala gösterileri, Grup  Laçin Konseri ve ödül töreni ile devam edecek. 
 

07

Mayıs

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B