• 01 Mayıs 2015

2. Kadın Matematikçiler Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Türk Kadın Matematikçiler Derneği organizesiyle Kültür Merkezi’nde  düzenlenen programa Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, Kangal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Öznur Gölbaşı, Fen Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Akkuş Çetinus, Yrd. Doç. Dr. Selma Gülyaz Özyurt,  Türk Kadın Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayda konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Amirov, programın Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalıştayı tertip eden herkese teşekkür etti.
Türk Kadın Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan ise Derneğin çalışmaları  hakkında bilgiler vererek, Cumhuriyet Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti ve çalıştayın başarılı geçmesi  temennisinde bulundu.
3 gün sürecek olan çalıştayda daha sonra konuşmacılar tarafından sunum gerçekleştirildi.