Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü (CÜPSİ) tarafından Merkezi Amfi’de Otizm ve Farkındalık adlı konferans düzenlendi.
Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Konferansta ilk olarak Sivas Numune Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Uzman Dr. Ali Korkmaz Otizm ile ilgili bilgiler vererek, Otizm’in tıbbi bir tedavisinin olmadığını söyledi. Dr. Korkmaz, amaçlarının bireyin işlev düzey ve problemi alanlarına uygun müdahale olduğunu ifade ederek, tedavi programı geliştirip, çocuğun ve ailenin baş etmesine katkıda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi. Erken yaşta özel eğitim programlarına başlayarak sosyal, dil ve iletişim becerilerini arttırmak ve uygun olmayan davranışları azaltmaya çalışmak olduğunu aktaran Dr. Korkmaz, tedavi ile ilgili sık sorulan konular hakkında da bilgiler verdi.
Sivas Otizmli Çocuklar Merkezi Gönüllüsü Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasin Günlü ise Otizm’in farkındalığından bahsederek, Otizm tanısı almış bir çocuğun, eğitsel değerlendirilmesinin yapılması, eğitim ortamına yerleştirilmesi ve devletin sağlayacağı özel eğitim desteğinden yararlanabilmesi için il yada ilçe Rehberlik Araştırma Merkezi’ne (RAM) başvuru yapılabileceğini belirtti. Yasin Günlü “Bu başvuruyla RAM içinde bulunan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından çocuğun eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılır. Bu süreçte çocuğun gelişim alanlarında ki özellikleri ve akademik disiplin alanlarında ki yeterlilikleri ile eğitim ihtiyaçları belirlenir” dedi.
Nisan
2015