Haberler

  • 27 Nisan 2015

Üretim, Kalite ve Başarı Adlı konferans düzenlendi

Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği (SİVGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Açıl tarafından Kültür Merkezi’nde verilen programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, SİVGİAD yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, SİVGİAD Başkanı Açıl’ın başarılı bir iş adamı olduğunu söyleyerek,  üretim, kalite ve başarının hep birlikte olması gerektiğini, bu anlamda başarılı olmuş ve öne çıkmış kişilerin bilgi birikimlerinin, deneyimlerinin öğrencilerle buluşturulmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, kalitenin kendiliğinden gelmediğini, üretiminde mutlaka belli hedefler, doğru kararlar ve bu kararları doğru uygulamak gerektiğine dikkat çekti. 
 
Dekan Prof. Dr. Tatar ise fakültenin bir yıl önce başlattığı Tekno-Sem Seminerler Serisi hakkında bilgi vererek, Murat Açıl’ın verdiği bilgilerin öğrenciler adına önem taşıdığını sözlerine ekledi. Teknoloji Fakültesine özgü bir uygulama olan İşyeri Eğitiminden bahseden Dekan Prof. Dr. Tatar, bu konuda SİVGİAD'ın desteklerinin kendilerini mutlu edeceğini belirtti.  
 
SİVGİAD’ın kuruluşu, amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan  Murat Açıl, iş ve aile hayatını anlatarak, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Açıl, kişilerin insani olarak birbirlerini severek, dayanışma kültürü ile bu ülkeyi daha fazla kalkındırmak adına çalışma yapması gerektiğini söyledi. Açıl, “Dünyayı şirketler yönetiyor. O zaman ekonomi bu kadar önemli. Sizler ekonomide üreten eller olacaksınız, sizlere çok görevler düşüyor. Siz, kendinizi iyi yönetebileceğiniz gibi etrafınızı da iyi yöneteceksiniz. Hâkim olacaksınız, dünyanın size empoze ettiği algı yönetimine çok kanmayacaksınız. Bilgiyi noktasından alacaksınız. Bugün dünyadaki bütün yarışma programlarının bütün ülkelerdeki tek sahibi dünyada tek bir merkezden programlanıyor. Bir yıl bu tarz programları sürekli izleyen insanlar algı kabiliyetini kaybediyor. Sizler mühendis olarak algı kabiliyetine hâkim olmak zorundasınız” İfadelerine yer verdi.
 
Programın son bölümünde Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK destekli Elektromobil Araç projesi hakkında katılımcılara bilgi verildi.
 

27

Nisan

2015

Haberler