Haberler

  • 16 Nisan 2015

Turizm ve Kültürel Miras Adlı Konferans Düzenlendi

Sivas Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu, Anadolu Turizm Kulübü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, üniversitemiz Turizm Otelcilik ve Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, Anadolu Üniversitesi Turizm, Otel İşletme Yüksekokulu emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suavi Ahipaşoğlu, öğretim üyeleri ile öğrenciler  katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Suavi Ahipaşoğlu kültürel miraslarımızın korunması, kültürel miraslarımızla turizm arasındaki bağlantıdan söz ederek, davetlilere bu konuda kapsamlı bilgiler verdi. Prof. Dr. Ahipaşoğlu konuşmasında “Osmanlı zamanından kalan bir camiyi kültürel miras olarak lanse ettirirken, köydeki camimizi bu şekilde neden yansıtmıyoruz?  Çünkü orada hayran kalınacak bir şey var. Abidevi bir yapı var. Fayanslarıyla, oyuklarıyla, kubbeleriyle, yapının büyüklüğüyle, minare ve şerefe sayısıyla her bir taşının anlamlı bir özelliği var. Yaratılırken de Allah nasıl bir kişiyi özene bezene yarattıysa, mimarda Sultan Ahmet Camii’ni özene bezene yaratmış” ifadelerini kullanarak konuşmasını sürdürdü.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletme Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suavi Ahipaşoğlu teşekkür belgesi takdim etti.

16

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B