Haberler

  • 15 Nisan 2015

"Turizm Haftası" Açılış Programı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

İl Kültür Müdürlüğü tarafından "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında açılış programı gerçekleştirildi.  

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programına Vali Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili  Osman Yıldız, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.  

Sivas’ı tanıtan filmin gösteriminin ardından Vali Alim Barut yaptığı konuşmada turizmin önemine dikkat çekerek “Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde milletler ve insanlar arasındaki karşılıklı tanımanın aracı olan turizm, farklı kültürlerdeki insanları birbirine yakınlaştırarak toplumsal barışa da katkıda bulunmaktadır” dedi. 

Belediye Başkan Vekili Gülüm ise turizmi bacasız sanayi olarak kabullendikleri söyleyerek, turizmin ülkenin zenginleşmesi, tanıtılması, devletin güçlenmesi ve insanların refah içinde yaşaması adına büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.   

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise konuşmasında ülkenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin çok fazla olduğunu söyleyerek, bu güzelliklerin tanıtılması ve bunların sadece iç turizm değil, dış turizm açısından da değerinin ortaya koyulmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Kocacık “Her türlü sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu görevi ciddi bir biçimde üstlenmemiz ve gereğini yapmamız lazım. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve diğer ilgili kuruluşlara Sivas’ımız için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Yıldız ise Sivas’ın tarihi ve doğa güzelliklerinden bahsederek, Sivas meydanının adeta açık hava müzesini andırdığını sözlerine ekledi.  

Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise müdürlük olarak Sivas’ın turizmiyle ilgili yoğun bir  çalışma yaptıklarını söyleyerek,  şehrimizin turizmde son yıllarda yıldızı parlayan ve adından sıkça söz ettiren bir şehir olduğunu dile getirdi. Sivas’ın konaklama bakımından Türkiye’nin 17. sırasında yer aldığını ifade eden Pürlü, turist sayısında %300 artış olduğunu belirterek, Sivas’ın kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini sunum eşliğinde davetlilere aktardı. 

Yapılan konuşmaların ardından Sivas Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. 

Programda daha sonra Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Turizm, Acente İşletmecileri M. Merih Şeker ve N. İlham Seyyale ‘Sivas Turizmi Profesyonelleri ile Buluşuyor’ konulu söyleyişi gerçekleştirdiler.

 

15

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B