Haberler

  • 09 Nisan 2015

Rektörümüz ORAN Kalkınma Kurulu Toplantısı'na Katıldı

ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Buruciye Otel’de eş zamanlı gerçekleştirilen ORAN Kalkınma Kurulu Toplantısı’na Katıldı.

Toplantıya ayrıca ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Teknokent Müdürü H. Ali Ertaş, üniversitemiz ARGE Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan Rektör Danışmanı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, Mühendislik Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerim Yapıcı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Türkay, ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, üniversite olarak çalışma gurubunda yer alan ortak paydaşlarla birlikte çalışma içinde olduklarını ve birlikte bu çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Proje üretimini ve yüksek teknololjik  ürünlerin geliştirme projelerinin arttırılması adına  farkındalık yaratmanın  önemine değinen Rektör Prof. Dr. Kocacık, “üniversite - şehir - sanayi işbirliği kapsamında ortak çalışmalarımızı önceden başlattık. Bu amaçla enerji, turizm, tarım ve sanayi alanlarında alt çalışma gurupları oluşturularak çalışmalar yapılmaya başlandı. Şehrimizin için taşın altına elimizi hep birlikte koymamız gerekir. Çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın konuşmasının ardından  “TR72 bölgesi 2014-2023 bölge planı tanıtımına ilişkin yapılan konuşmaların ardından toplantıda “Ajans desteklerinin tanıtımı ve soruların cevaplandırılması” -  “2015 yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu gündem ve önerilerinin alınması” -  “Sektörlere ilişkin mevcut durum analizlerinin ve sektörel çalışma grubu yönetiminin anlatılması”  son olarak da  “Sektörel çalışma grubu toplantıları” konuları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca ARGE Yenilikçilik ve Kümelenme,  Sosyal Altyapı Turizm ile Enerji ve Altyapı konuları da masaya yatırıldı. 

09

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B