Haberler

  • 09 Nisan 2015

100. Yılında Ermeni Meselesi Konuşuldu

Türk Yurdu Öğrenci Topluluğu tarafından Sivas Türk Ocaklarının katkılarıyla ‘100. Yılında Ermeni Meselesi’ adlı konferans düzenlendi.  

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva tarafından üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Mutlu Kurt, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Ganire Paşayeva sözde Ermeni soykırımından bahsederek, Avrupa’da bazı ülkelerin  tarihte olduğu gibi Ermenileri desteklediğini ifade etti. Ermenilerin Avrupa ülkelerinin yanlarında oldukları takdirde Anadolu coğrafyasında Ermenistan’ı kurma izninin verileceği söylemlerinin olduğunu ifade eden Milletvekili Paşayeva, o dönemde bu ülkelerin Ermenilere silah vererek örgütlendirildiğini dile getirdi. Milletvekili Paşayeva: “Ermenistan devletinin anayasasına bakın, Türkiye’nin toprak bütününü Ermenistan hala tanımıyor, gençlerimizin bunu bilmesi gerekir. Ermenistan Iğdır’dan Ardahan’a,  Erzurum’dan Ağrı’sına kadar toprak iddialarını anayasasının içerisine koymuştur. Ermenistan’a emperyalist batısı da destek verdi. Bunların davası da Osmanlı’yı çökertmekti. Ve denizlerde boğazlarda hâkimiyet istekleri vardı. Bütün bu isteklerinin içinde Osmanlı çökertilecekti ve zayıflatılacaktı. Fransızlardan, Amerikalılardan tutun İngilizlerine, çıkarları doğrultusunda çeteler kurdurduktan sonra onlara çağrıda bulundular. Tabi bu çeteler devlete o dönemde ihanette bulundular. Bizim insanımız Anadolu coğrafyasında ölüm kalım savaşı verdiğinde o çeteler insanımıza arkadan saldırdı. Bu saldırı anında öyle bir zalimlik yaptılar ki, bunların neler olduğunu kendileri yazdıkları kitaplarda dünyaya anlattılar” dedi.  

Anadolu’da insanımıza yapılan zalimliklerinin hepsinin okunması gerektiğini ve zalimliklerinin hepsinin kayıtlı bir şekilde ortada olduğunu ifade eden Paşayeva, “Bugün sözde Ermeni soykırımı yalanlarına en önemli cevapları onlara sizler  vereceksiniz. Yarın bir Ahıska ve Kırım Türkleri problemi olduğunda ona Ahıska ve Kırım Türkleri problemi gibi bakmayın, o Türk milletinin problemidir. Ahıska ve Kırım Türkleri o tarihte Türk olmanın bedelini ağır bir şekilde ödedi” ifadelerine yer verdi. 

09

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B