Haberler

  • 08 Nisan 2015

GÜSBAG 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri Başladı

Üniversitemiz Rektörlüğü,  Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen GÜSBAG 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri başladı.

Bilimsel Araştırma Günleri ile öğrenci/akademik etkileşimin farklı bir platforma taşınacağı, güzel sanatlar alanının çok boyutlu irdeleneceği, yurt dışından da gelen katılımcılarla Türkiye’de ve Sivas’ta dinamik ve güncel bir tartışma ortamı yaratılması hedeflendi. Programda ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümleri tarafından ‘Karma Resim Sergisinin’ açılışı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi ve programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hilmi Bulut, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, davetliler ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, etkinliği düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek serginin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler sergi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Açılışının ardından GÜSBAG 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri kapsamında düzenlenen konferansa geçildi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, bu sene ikincisinin gerçekleştirildiği bilimsel araştırma günlerinin artarak devam etmesini, programın sanatın değişik dallarından değişik bilgilerle sorunlara çözüm getireceğini, değişik bakış açılarıyla da güzel düşüncelerin ortaya konacağını umduğunu belirterek,  etkinliğe vesile olan herkese teşekkür etti.

Dekan Prof. Dr. M. Hilmi Bulut ise: “Üniversitelerin en önemli görevlerinden bir tanesi kuşkusuz, araştırma yapmak ve bilim üretmektir. Güzel sanatları geliştirme ve yenilemenin yolu ise en başta geleneksel sanat eserlerini korumak, o eserleri analiz etmek, anlamak, yeni eserler üretmek, sanatçılar yetiştirmek, sanatı bir bilimsel ürün olarak ortaya çıkarmak ve sanatın eğitimini yapmaktan geçer” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başkanlığını üniversitemiz GSF Dekanı Prof. Dr. M. Hilmi Bulut’un yaptığı programın  I. oturuma geçildi. Programda ilk oturumunda,  Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafig Imrani  ‘Çağdaş Dönemde Müzik Eğitiminin Kurulmasına  İlişkin’, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. Oya Levendoğlu Öner ‘Geleneksel Müziklerin Eğitim Yaklaşımlarına Ait Unsurların Yeniden İnşa Etmek’,  Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Karaduman ‘An Approach To The Use OF The Concept Of Makam In Turkısh Tradıtıonal Folk Music Wıth Regard To Edvar Tradıtıon’,  Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Erol Başara,  ’Şevki Beyin Mehmet Hafid Bey’e Ait Güftelerden Uşşak makamında Bestelediği Eserleri Üzerinde  Prozodik Bir İnceleme’ , Doç. Dr. Kemale Aleskerli ise ‘ Azerbaycan’da Senfoni ve Bale Müziğinin Gelişimi’ konularında bilgiler verdi. 

Başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Algı’nın yaptığı II. Oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Algı ‘ Üniversitelerimizin Eğitim Fakültelerine Bağlı Müzik Eğitimi Anabilim Dallarında Bağlamada Yöresel Tezene Tavırlarının Kullanım Durumlarına Yönelik Bir Çalışma’, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soner Atilla Özdek, ‘Bağlama Öğretimine Dönük Basılı Materyallerde Görece Notasyona İlişkin Bilgi ve Uyarılar’, Üniversitemiz GSF Araştırma Görevlisi Göktürk Erdoğan,  ‘Ağaca Can Veren Eller, Sivas’ta Bağlama Yapım Ustaları’, Üniversitemiz GSF Öğretim Görevlisi Kürşat Taydaş, ‘Ses Stüdyosu Ortamında Bağlama Kaydı İçin Yaklaşımlar’, GSF Müzik Bölümü Mezun Öğrencisi Nurettin Karakuş ise ‘Bağlama İcrasındaki Değişim ve Sürekliliği İrdelemek; Türkü Bar  Örnek Olayı’ konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Başkanlığını üniversitemiz GSF Resim Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Bulduk’un yaptığı programın III. Oturumda ise, ‘Zanaat Nasıl Sanat Oldu’, Trakya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kerem İşçanoğlu, ‘İlhan Koma’nın Kayıp Heykelleri’, Üniversitemiz  GSF Öğretim Görevlisi Nida Anıl Kazanç, ‘Klımt’ten Tamam Azzam’a; “The Kıss”, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Okutmanı Şükran Bulut, ’19. Yüzyıl Sanayi Devriminin Toplum ve Sanat Üzerine Etkileri’, Erciyes Üniversitesi Öğretim Elemanı A. Kürşat Albayrak ise ‘Resim Sanatında Kentsel Görünümlere Estetik Bir Bakış’  konularında bilgiler verdi.

GÜSBAG 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri 2 gün süreyle devam edecek.

08

Nisan

2015

Haberler