Haberler

  • 07 Nisan 2015

Rektör Prof. Dr. Kocacık ORAN Bölgesel Rektörler Toplantısına Katıldı

 TR72 Bölgesi İllerinin Kalkınma Sorunları ve Bölge Üniversitelerinin Rolü” konulu toplantı, Kayseri-Sivas-Yozgat illerinde bulunan 6 üniversitenin Rektörlerinin katılımıyla Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu Başkanı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık başkanlığındaki toplantıya ayrıca Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu,   Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim,  Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Kayseri MelikŞah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat katıldı. Toplantıda Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinde yer alan üniversitelerin bulundukları illerin kalkınmasındaki etkin rolleri ele alınarak çözüm önerileri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. 

ORAN Kalkınma Ajansı TR72 Bölgesiyle ilgili bölgedeki üniversite rektörleri olarak Bozok Üniversitesi Rektörü ev sahipliğinde toplandıklarını belirten Kalkınma Kurulu Başkanı Rektörümüz  Prof. Dr. Faruk Kocacık,  toplantıya ilişkin şunları söyledi: “Şehirlerdeki kalkınma problemlerinin önceliklerini tespit etmek, bölge üniversiteleri olarak tespit edilen bu sorunlara yönelik katkı ve çözüm önerileri üretmek amaçlı bir araya geldik. Hayırlı olmasını, sorunlara çözümler getirmesini diliyorum. Katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ev sahibi Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar hocamızı da misafirperverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Kalkınma Kurulu Başkan Vekili aynı zamanda Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise yaptığı açıklamada “Bir önceki kalkınma ajansı toplantımızda TR72 bölge üniversite rektörleri olarak illerimizin kalkınma sorunları ve bölge üniversitelerinin katkısı ve rolü gibi konuları masaya yatıralım şeklinde görüş birliğine varılmıştı. Bunu da bugün hayata geçirmiş oluyoruz. Bunun müteakibinde daha güzel ve verimli toplantılarla Kayseri, Sivas, Yozgat bölgesinin kalkınmasına üniversiteler olarak ciddi katkılar verilecektir” dedi.  

ORAN Genel Sekreteri Fatih Kavgacı ise  “Üniversite Rektörlerinin bölge kalkınması adına bilgi, tecrübe ve görüşlerinden istifade etmek, görüş ve önerilerini alarak da bölgesel kalkınmadaki çözüm önerilerini irdelendiği oldukça faydalı bir toplantı bu. Emeği geçenle teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

Toplantı sonunda Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar günün anısına konuk rektörlere plaket takdim etti. 

Program şehir ve  üniversite turu ile sona erdi. 

07

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B