Haberler

  • 03 Nisan 2015

Stoeger Silah Sanayi AŞ İle Üniversitemiz Arasında Protokol İmzalandı

Stoeger Silah Sanayi AŞ tarafından Üniversitemiz Teknokent bünyesinde oluşturulan kira alanı sözleşmesi ve Ar-Ge Ofisinin protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Stoeger Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilginer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Stoeger Silah Sanayi AŞ Genel Koordinatörü Emrah Hamzaoğlu, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, üniversitemiz Teknokent bünyesinde değişik firmalarla işbirliği yapıp büro kiraladıklarını ve bu çerçevede Stoeger Silah Sanayi Anonim Şirketi ile Teknokent arasında Ar-Ge kira alanı sözleşmesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Kocacık konuşmasının devamında  “Bu sözleşme ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Silah Sanayi alanında yararlanacak ve alınacak olan Araştırma Görevlilerinin iki tarafta çalışmalarını sürdürerek bu alanda deneyim sahibi olacaklar, aynı zamanda yeni teknolojilere imza atmalarının zemini yaratılmış olacak. Bu çerçevede Teknokent Müdür Yrd. Doç. Dr. H. Ali Ertaş beye ve  Stoeger Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilginer ve Genel Koordinatör Emrah Hamzaoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu işbirliği inşallah her iki kurum içinde yeni ufuklara yol açacaktır. Yeni gelişmelere ve teknolojik imkânlara vesile olacaktır. Sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.   

Stoeger Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bilginer ise Stoeger Silah Sanayi için ilk adımın olduğunu söyleyerek, bu işbirliğini üniversite çerçevesinde daha ileriye götürüp Cumhuriyet Üniversitesi ile İtalya Perugia Üniversitesi arasında bir anlaşma sağlanarak,  öğretim üyeleri, yüksel lisans ve doktora öğrencilerinin karşılıklı eğitim değişim programları ile teknoloji transfer etmeleri adına yardımcı olacaklarını sözlerine ekleyerek yapılan anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bilginer hazırlanan protokolü imzaladı.  

 

03

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B