Haberler

  • 02 Nisan 2015

'Nefret Söylemi' Konulu Konferans Gerçekleştirildi

 

Üniversitemiz İletişim Fakültesi İletişim Kulübünce “Nefret Söylemi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Fakültenin konferans salonundaki konferansa konuşmacı olarak   Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu katılırken konferansı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, öğretim üyeleri ile öğrenciler takip etti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol açılışta yaptığı konuşmasında artan dünya nüfusuyla birlikte mahrem alanların ortadan kalktığına ve sosyal mesafenin artmasına rağmen fiziksel mekânların daraldığına vurgu yaparak, yenidünya düzeninde sadece ulusların değil kültür gruplarının da birbirlerini rakip olarak gördüğünü dile getirdi. 

Dekan Prof. Dr. Erol, “Tabi ki bunun sonucu olarak kaçınılmaz bir şekilde nefret söylemini görmekteyiz. Çok farklı nefret söylemleri var. Böyle bir ortamda özellikle üniversite öğrencileri toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde ‘nefret söylemini ortadan nasıl kaldırabiliriz?’, ‘acaba nefret söylemi insanların gönüllerini, ruhlarını ne şekilde yaralıyor?’ şeklinde sorulara cevaplar bulmak zorundalar” ifadelerine yer verdi.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu ise Türkiye’de medya yapısı ve söylem ve bağlam kavramlarını açıkladıktan sonra nefret söyleminin medyada işleyiş pratiklerine değinerek,  nefret söylemini önlemek hususunda neler yapılabileceğine değindi.

Prof. Dr. İnceoğlu nefret söylemini “Belirli bir grubu ya da kişiyi, ırk, cinsiyet, yaş, ulus, din ya da cinsel yönelim gibi konularda aşağılar veya tehdit eder tarzda konuşma” şeklinde tanımlarken bunlara ek olarak dil, politik görüş, sosyoekonomik ve sosyal sınıf, dış görünüm, fiziki veya zihinsel engel, meslek ya da diğer ayırt edilebilen özellikleri kullanarak da nefret söylemi oluşturulduğunu kaydetti. 

 

02

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B