Haberler

  • 02 Nisan 2015

'Bugün Günlerden Yarın' Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde “Bugün Günlerden Yarın” konulu proje kapsamında konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Hüsnü Akhan, Doğuş Grubu Üyesi ve Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Semih Yalman, Yazar Murat Belge, National Geographic Young Explorer Kevin Mclean, Kişisel Dönüşüm Danışmanı ve Yazar Aret Vartanyan, Darülaceze Konuğu Fikret Karabulut, Yazar Elif Ergu Demirel ile Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını öğretim görevlisi Semih Yalman yaptı. Yalman, öğrencilerin hedeflerine giden yolda bu projenin rehberlik edeceğini söyleyerek, dürüstlük, değer bilmek, umursamak, fırsat vermek, denemek, denerken dokunmak, anlatmak, anlamak, var olmak, değişimin önemi ve bakış açısı konularına değindi. Yalman, öğrencilerin görev ve sorumluluklarından da bahsederek, "Siz sıfatlarla var değilsiniz. Hiçbir sıfata ihtiyacınız yok. İnsanlara insan olarak yaklaştığınız zaman göreceksiniz ki hayat daha anlamlı olacak” diye konuştu.

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, bugün burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, eğitim ve iş hayatında kırılma noktalarını değindi, kaçan fırsatların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Kariyeriyle ilgili bilgiler aktaran Akhan, "İş hayatında başarıya ulaşmak için cesur davranmalı ve risk alabilmelisiniz. Risk alırken de kaçan fırsatları göz ardı etmemek gerekir" dedi.

Akhan, iş hayatında şansın da cesaret ve risk kadar önemli bir faktör olduğunu dile getirerek, iyimser olmanın ve empati kurabilmenin önemine dikkat çekti.

Yazar ve çevirmen Murat Belge de deneyimlerini öğrencilere aktardı. Belge, "Ailem gençlik yıllarımda diplomat olmamı isterdi ama üniversite yılları yaklaştıkça diplomat olmak bana sıcak gelmedi. Okumayı ve yazmayı çok severdim, yazmaya karar verdim. Okuduğum bir romandan da çok etkilendim.  O romanın diğer serisini de aldım. Okumaya başlayınca romanı çevirirken kendimi buldum. Yazma ve çevirmenlik hikayem böyle başladı” diye konuştu.

National Geographic Young Explorer Kevin Mclean ise "Kameraları yağmur ormanlarının üzerine kurmayı hedefledim. Bu hedefimin sebebi ağaçların üstünde hayvanların ne yaptığını bilmek ve onları görüntülemekti. Bunun için öncelikle ağaca tırmanmayı daha sonra dallarda rahat hareket etmeyi öğrendim. Bu sayede yerde nadiren gördüğümüz hayvanların fotoğraflarını çekmeyi başardım” dedi.

Mcelan, "Bir işi yapmaya başlamak bitirmenin yarısıdır. Her ne olursa olsun, kendimize her zaman güvenmeli ve ilk adımı atmalıyız. Hedeflerimizin peşinden koşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kişisel dönüşüm danışmanı ve yazar Aret Vartanyan da hiçbir zaman insanların kimliklerini umursamadığını ve sadece insanları kendisi olduğu için sevdiğini dile getirerek, çocukların hayalleri yerine toplum baskısı nedeniyle başkalarının istediği yerde kendini bulduğunu söyledi.

Vartanyan, "Öyle bir toplum olduk ki etiketlerle yaşamaya başladık. Ne olduğumuza, kim olduğumuza değil etiketlere bakıyorlar. Etiketimiz yoksa değersiz varsa kendimizi değerli ve güç sahibi hissediyoruz. İnandığımız şeyin arkasından gitmeliyiz çünkü hiçbir başarı altın tepside sunulmuyor. Başarı için çok çalışmalı ve emek harcamalıyız" şeklinde konuştu.

Darülaceze konuğu Fikret Karabulut ise Cumhuriyetin temelinin atıldığı şehirde olmaktan ve Cumhuriyet Üniversitesinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Darülaceze’nin ne olduğundan ve yapısından bahsetti.

Gazeteci Yazar Elif Ergu Demirel de gazetecilik yaptığı yıllarda Sivas’tan aldığı yüzüğü hayatı boyunca parmağından çıkarmadığını, bu yüzüğün kendisine şans getirdiğini söyledi. 

Annesinin vefatının ardından hayatının tamamen değiştiğini belirten Demirel, gazetecilik hayatı boyunca kadına şiddeti konu aldığını ve bu yazılarının okurlarının dikkatini çektiğini sözlerine ekledi.  

Meme kanserine yakalandığını belirten Demirel, bununla çok mücadele ettiğini ve kanseri yendiğini  dile getirdi.

Demirel, öğrencilere, "Asla yapmam dememeyi öğrenin. Hayatta açık kapılar bırakın. Hayatta ne ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Hayatınız boyunca kişilikler üzerinden gidin" tavsiyelerinde bulundu.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ise karikatür çizmeye başladığı yılları ve bu mesleği neden tercih ettiğini açıklayarak, işini severek yaptığını ve kararları insanın kendinin vermesi gerektiğini söyledi. 

Çizdiği karikatürlerden örnekler veren Yaşaroğlu, hayata farklı yönlerden bakılması gerektiğini çizdiği komik karikatür örnekleriyle anlattı.

02

Nisan

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B