Haberler

  • 30 Mart 2015

Merkezi Kafeterya'da Kitap Tanıtım Sergisi Açıldı

51. Kütüphaneler Haftası Nedeniyle Sivas Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi tarafından üniversitemiz Merkezi Kafeterya girişinde Kitap Sergisi açıldı.  

Açılışa Vali Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Ziyabey Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.  

Açılışta konuşan Vali Âlim Barut, gençliğin gelecek demek olduğuna dikkat çekerek, kitapların medeniyetlerin ve bilgi kaynağının en güzel göstergeleri olduğunu söyledi. Vali Barut, “İlim, gelecek ve kitabı bir araya getirecek bu sergiyi açmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyor, gençlerimize kütüphanelerimizde ve bir anlamda tarihe ışık tutan bu eserlerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Hepinize teşekkür ederim” dedi.  

Ziyabey Kütüphanesi Müdürü Karaca ise açılan sergide 800 ve 1000 yıllık eserler ile Süryanice ceylan derisine yazılmış İncil’in bulunduğunu ifade ederek, serginin açılışına destek veren Rektörlük yönetimine teşekkür etti.  

Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezerek, eserler hakkında Müdür Karaca’dan bilgiler aldı. 

30

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B