Haberler

  • 27 Mart 2015

'Kültür Adamlarının Bakış Açısıyla Mehmet Akif Ersoy'

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında “Kültür Adamlarının Bakış Açısıyla Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans gerçekleştirildi.
 
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan tarafından verilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay ve Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Alim ile öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, “Kültür Adamlarının Bakış Açısıyla Mehmet Akif Ersoy” konulu konferansında,  kültür adamlarının Mehmet Akif Ersoy’a ilişkin sözlerini kendi görüşleriyle değerlendirerek aktardı.
 
Cenap Şehabettin, Ömer Seyfettin, Nurettin Topçu, Mehmet Emin Erişirgil, Nihal Atsız ve Ahmet Kabaklı’nın, Milli Şair’e ilişkin sözlerini katılımcılara aktaran Prof. Dr. Bozdoğan, “Akif birden fazla niteliği ile öne çıkan şairdir, bir kültür adamıdır, bir düşünürdür, hatta bir filozoftur. Akif bir İslam şairidir. İslami duyarlılığı, İslami hassasiyeti,  bir Müslüman’ın dünyaya bakışını eserlerinde ortaya koymuştur.  Bu yönüyle samimi Müslümanların sesi olmuştur.  Ama o aynı zamanda bizim devletimizin milli marşını yazan bir şair olarak da milli şairimizdir” dedi.
 
Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Bozdoğan’a teşekkür belgesi takdim etti.
 

27

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B