Haberler

  • 26 Mart 2015

Taşlıdere Mevkiinde 1500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Sivas Valiliği iş birliğinde, Taşlıdere mevkiinde oluşturulan "Bereket Ormanı"nda fidan dikim töreni düzenlendi.

Törene Vali Âlim Barut ve eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın eşi Leman Kocacık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ile vatandaşların katıldığı törende ilk olarak halk oyunları ekibinin gösterilerine yer verildi.

 Törende konuşan Vali Barut, orman alanlarının çoğaltılmasının hayatı kolaylaştırdığını belirterek, "Fidan tazelik, güzellik demektir. Fidanı gelecek için toprağa emanet edeceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Aydın ise Sivas’ta bozkırları yeşil alana çevirmenin önemli olduğuna değinerek, yeşil alanın insan sağlığı ve doğa adına önem arz ettiğini söyledi. Başkan Aydın,  "Tabiata olan görevimizi yapmak adına biz de bir adım atmış bulunuyoruz. Fidanlarımız Sivas için hayırlı ve uğurlu olsun " ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aykut ise gelecek nesillere yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu vurgulayarak ağaç dikmenin öneminden bahsetti.

 

Konuşmaların ardından Vali Barut ve beraberindekiler yaklaşık 1500 fidana can suyunu verdi. 

26

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B