• 25 Mart 2015

Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon'dan Rektörümüze Ziyaret

Türkiye ve Afganistan Dostluk Antlaşması'nın 94. Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere üniversitemize gelen Afganistan Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tolga Karaköy, üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sebati Işkın, Tıp Fakültesi Öğretm Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Öztemur, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Orhan Önem ile davetliler katıldı.

Büyükelçi Amanullah Jayhoon, Rektör Prof. Dr. Kocacık ile bir süre görüşerek, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine değindi ve üniversitemiz şeref defterini imzaladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Büyükelçi Amanullah Jayhoon’a Cumhuriyet Üniversitesi ve üniversitemizde eğitim gören Afganistanlı öğrenciler hakkında bilgiler vererek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Büyükelçi Amanullah Jayhoon ise Rektör Prof. Dr. Kocacık’a Afganistan’a övgü Çapan isimli cübbe hediye etti.