Haberler

  • 20 Mart 2015

Alzheimer Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Alzheimer Sempozyumu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Bozkuş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, Alzheimer hastalığının son zamanlarda halk sağlığı problemi olarak insanların karşısına sık çıktığını ifade ederek, ülkemizde giderek yaşlı sayısının arttığını söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, halk sağlığı adına yapılan bu programı düzenledikleri için Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerine teşekkür ederek, sempozyumun faydalı geçmesi temennisinde bulundu.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ergüngör ise ülkemizde insan ömrünün uzaması nedeniyle artık hastalığın sıkça duyulduğunu ifade ederek,  “Bu hastalığı ne kadar tanıyoruz. İşte bugün burada bu hastalıkla ilgili uzmanlar tarafından bu konu etraflıca tartışılacak. Hafıza aklın tek fakültesi değildir. Beyindeki farklı sistemler hafızanın farklı türlerine destek verir.” diyerek  bu hastalığın  çok yaygın olduğunu ifade etti.  

Dekan V. Prof. Dr. Ergüngör, sempozyuma katkı sağlayan herkese teşekkür ederek programın başarılı geçmesini temenni etti.   

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Havva Tel ise sempozyum hakkında bilgiler vererek, panelin toplum adına fayda sağlayacağını belirtti. Prof. Dr. Tel, konuşmasının sonunda sempozyuma destek veren ve konuşmacı olarak katılan tüm konuklara teşekkür etti.  

Başkanlığını Prof. Dr. Suat Topaktaş’ın yaptığı sempozyumun birinci oturumunda, Prof. Dr. Suat Topaktaş, ‘Alzheimer Hastalığı ile Yaşamak’,  Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, ‘Alzheimer Hastasının Bakımı’,  Doç. Dr. Nuran Güler,  ‘Alzheimer Hastasının Bakım Vericisinin Yaşadığı Güçlükler’ ile  ‘Bakım Veren Gözüyle Alzheimer Hastalığı’ konularında bilgi verdiler. Hasta Yakını Büşra Şahin ile Fatma Öztürk ise Alzheimer hastası olan yakınlarının hastalık evreleri ile kendilerinin ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntılara değindiler.   

Başkanlığını Prof. Dr. Hatice Tel Aydın'ın yaptığı programın ikinci oturumunda ise Sosyal Hizmet Uzmanı Ebru Aktaş, ‘Alzheimer Hastasına Yönelik Hizmetler’, Füsun Kocaman, Alzheimer Hastasına Yönelik Bir Hizmet Modeli: Gündüz Bakımevi Projesi konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.   

Programın ardından Prof. Dr. Haşmet Hanağası tarafından Alzheimer Hastalığının Epidemiyolojisi ve Risk Faktörleri,  Prof. Dr. Murat Emre tarafından ise  Alzheimer Hastalığına Genel Bakış ve Alzheimer Hastalığının Bakımı konularında dinleyicilere  detaylı bilgi verdi.

 

20

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B