Haberler

  • 20 Mart 2015

Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni'ne Katıldı

Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni düzenlendi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri ile çok sayıda il protokolü ve vatandaşlar katıldı.  

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce depreme karşı kentlerin, evlerin, şehirlerin ve sokakların buna uygun teknik donanımının olması gerektiğine dikkat çekerek, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen bir iş olduğunu; bu projenin halka büyük hizmet edeceğini söyledi.  

Yeni Türkiye'de Sivas'ın da farklı olması gerektiğini belirten Bakan Güllüce, "Sivas'ın göç alan şehir olacağını umuyoruz. Bu şehri ona göre planlamamız lazım. Allah bize o günleri göstersin. Biz bunları hedefliyoruz" dedi.  

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise kentsel dönüşüm sağlandığında otoparkların, yeşil alanların ve geniş çaplı bulvarların olacağına dikkat çekerek, “Buralarda çocuklarımız için oyun alanları, spor alanları ve okullar da olacak. Medeniyet şehir demektir ve insanlar şehirleri inşa eder, şehirlerde insanları biçimlendirir" ifadelerine yer verdi.  

Vali Alim Barut, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın konuşmalarının ardından  Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye fahri hemşerilik beratı verildi.  

Programda daha sonra Esentepe ve Yunus Emre mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

 

20

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B