• 16 Temmuz 2010

Futbol Köyü Sivas Üniversitemizde gerçekleştiriliyor.

Geleceğin yıldızlarının yetiştirildiği Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Köyü  Üniversitemizde 11 Temmuz tarihinde faaliyetlerine başladı. 1998 doğumlu 100 öğrenci ve farklı şehirlerden 10 eğitmen 19 Temmuz tarihine kadar yapılacak faaliyetlerde yer alacak.Futbol köyünde eğitim alan öğrenciler Üniversitemizin Yurtkur tesislerinde kalırken, antrenmanlarını da yine Üniversitemizin BESYO çim sahasında sürdürüyor.Şehrimizden 3 öğrencinin katıldığı proje de Üniversitemizden Arş. Gör. Mücahit Fişne saha etkinlikleri sorumlusu olarak görev yaparken, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Durukan da eğitmen olarak görev alıyor.Faaliyetlerde yer alan öğrenciler uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programıyla futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra; futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor; satranç, dengeli beslenme, yaratıcı drama ve çevre eğitimi alıyor.Futbol Köyünün açılışında öğrencileri ve hocaları ziyaret eden BESYO eski müdürü Prof. Dr. Mehmet Çimen, Sivas Futbol Köyü Genel sorumlusu Nedim Karadeniz ve Koordinatör Selman Coşkunla görüşerek başarılar dilerken, Nedim Karadeniz ise projenin Sivas’ta gerçekleşmesi için verdiği desteklerden dolayı Prof. Dr. Mehmet Çimen’e teşekkür etti.

Temmuz