Haberler

  • 15 Mart 2015

Üniversitemiz Üsküp'te düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Eğitim Fuarına Katıldı

Kafkasya Üniversiteler Birliği  (KÜNİB) üyesi olan Üniversitemiz standına, Türkiye’de eğitim görmek isteyen Makedonya’lı öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Fuara Üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Okatan katıldı.

Fuarda üniversitemiz yetkilileri tarafından fuara katılan öğrencilere üniversitemizi tanıtıcı broşürler dağıtılarak, soruları yanıtlandı ve üniversitemiz hakkında bilgiler verildi.

KÜNİB eğitim fuarları, Kafkasya ve Balkan coğrafyasında yaşayan ve Türkiye’de yükseköğrenim  görmek isteyen öğrencilerin Türk   Üniversiteleriyle  tanışmalarına  olanak sağlıyor.

Bir  uluslararasılaşma  projesi olarak nitelendirilen KÜNİB eğitim fuarına Türkiye’den katılan 58 üniversiteye ek olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kırgızistan, Makedonya ve Sırbistan’dan da 6 üniversite katıldı.

Ayrıca Makedonya  University of Information Science and Technology (UIST) Rektör Vekili Prof. Dr. Ivan Bimbilovski ile  Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İki üniversite arasında özellikle Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi'nin ilgili bölümlerinde Erasmus Plus ve Mevlana Değişim Programları çerçevesinde öğrenci, akademisyen  değişimi ve ortak araştırma projeleri yapma konularında görüş birliğine varıldı.

15

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B