Haberler

  • 12 Mart 2015

'Türkiye'de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik' Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, Adil Hareket ve İhya Derneği Başkanı Mustafa Gözel, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

İktisat Kulübünün tarafından hazırlanan konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Av. Topçuoğlu konuşmasında gençlik ve eğitim yıllarından bahsederek, gençlerin toplumun geleceği olarak daha çok çalışmaları ve elde ettiği imkânları fırsata çevirmeleri gerektiğine dikkat çekti. Çağın yeni fırsatının girişimcilik olduğunu dile getiren Av. Topçuoğlu  “Biz şuan Haliç Üniversitesi’nde bunu ders olarak okutmaya başladık. Hemen hemen her yerde girişimcilik ya da müteşebbislik adı altında gerçekten çok değerli konukların katıldığı, bazı iş adamlarının gelip hayatlarını anlattığı ve çoğu zamanda öğrencilerin faydasını gördüklerini düşündüğüm, konferanslar düzenledik. Girişimciliği kar amaçlı değil de, ben biraz daha farklı görüyorum” ifadelerini kullandı.  

AHİD Derneği Başkanı Gözel ise kurmuş oldukları dernek hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Gözel,  4 sene önce MÜSİAD’ da üniversite yapılanmasını kurduklarını ifade ederek,  ilk kez orada girişimcilikle tanıştığını belirtti. Nnereden ve nasıl geldiğini anlatan Gözel “Girişimcilik diye bir kavram ihraç edilmiş yurtdışından ve bu kavram üzerine konferanslar, paneller gerçekleştiriliyor. Bu yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Kasım ayında dünyada girişimcilik ayı olarak ilan edilmiş ve Türkiye’de de aynı şekilde kasım ayında etkinlikler yoğunlaşıyor. Bir ticari başarı elde etmiş ya da kısa yoldan para kazanmış bir iş adamı geliyor, tecrübelerini anlatıyor veya bir akademisyen geliyor teknik olarak anlatıyor. Biraz daha irdelediğimizde gördük ki aslında bu kavramın bizim kökenimizde çok daha geniş bir karşılığı var; müteşebbislik kavramı, yalnızca ticari anlamda yapılan teşebbüsleri girişimcileri kapsamıyor, siyasi, sivil toplum ve toplumsal alanda alanı ne olursa olsun katma değer üretmek amacıyla kurulan her kurum müteşebbisliktir” ifadelerini kullandı.  

Soru cevap şeklinde devam eden program sonunda Av. Topçuoğlu ve Dernek Başkanı Gözel’e teşekkür belgesi takdim edilirken öğrencilere de konferansa katılımlarından dolayı katılım belgesi verildi.

12

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B