Haberler

  • 11 Mart 2015

'Bir İlahiyatçının Günlüğünden Notlar' Adlı Konferans Düzenlendi

İlahiyat Fakültesi tarafından Bir İlahiyatçının Günlüğünden Notlar adlı konferans düzenlendi.  

Fakülte Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Aslan, Ziyabey Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca, öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.  

Konferans Doç. Dr. Aslan tarafından okunan Kur’an - ı Kerim tilavetiyle başladı.  

Daha sonra Ziyabey Kütüphanesi Müdürü Karaca verdiği konferansta doğup büyüdüğü yerler ile eğitim ve öğretim hayatından kesitler sundu.  

Sivas’ın tarihi yapısı hakkında öğrencilere bilgiler veren Karaca, öğrencilerin hayatlarını daha iyi ve kaliteli bir şekilde sürdürmelerini temenni etti. İlahiyat eğitimine nasıl başladığına değinen Karaca, bu konuda büyüklerden yardım ve destek aldığını belirterek, eğitim konusunda bir takım sıkıntılarla karşılaştığını söyledi. Karaca, “İnsan gurbetteyken olgunlaşır. Annesinden ayrıldıktan sonra öğreneceği ne varsa öğrenir. Yoksa yaşı büyür ama olgunlaşmaz” ifadelerini kullandı.  

Karaca gurbette yaşadıklarından bahsederek öğrencilere öğütlerde bulundu.  

Gençlerin en ufak şeyleri bile abarttığını belirten Karaca, insanın yaşamı boyunca belirli evrelerden geçtiğini dile getirerek,  “Hayatımız boyunca yaşamımıza dikkat etmemiz lazım” diyerek sözlerini Necip Fazıl’ın Kısakürek’in “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz” ifadeleriyle sonlandırdı. 

11

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B