Haberler

  • 12 Mart 2015

Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

4 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkülerle Hekimlik adlı Konferans ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığınca geleneksel olarak düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne Başsavcı Murat İrcal, Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli,  hekimlik mesleğinin önemine değinerek öğrencilere mesleki konuda öğütlerde bulundu. Rektör Vekili Prof. Dr. Hizmetli, hekimliğin bir sanat olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu sanatın hizmetkârı doktorlardır ve doktorlar halkımızın hizmetkârıdır. Bu hizmetkârlığa sizler bugün giyilen bembeyaz önlükle yani tertemiz duygularla başlayacaksınız. Temizliğin timsali, şefkatin ve insanlığın timsali halka ve hakka hizmetin en güzel örneğini şimdi giyeceğiniz beyaz önlük oluşturuyor. Bundan sonraki yaşantınızda her zaman bembeyaz  ve berrak olarak insanlığa hizmet inancıyla hareket edeceğinize yürekten inanıyor, öğrencilik hayatınızın başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum” 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bulut ise önlük giyme törenini 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamına dahil ettiklerini vurgulayarak, birinci sınıfa başlayan öğrencilerin çok çalışarak ve emek harcayarak tıp eğitimini baştan kabullenerek fakülteye geldiklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Bulut, öğrenci ve aileleri kutlayarak hayırlı bir eğitim süreci geçirmelerini temenni etti.   

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez Türkülerle Hekimlik adlı sunumunu gerçekleştirerek, Yaşam Kalitesi, Hekimin Yüz İfadesi, Bilgilendirilmiş Onam, Taksir- Bilinçli Taksir, Yüzde Sabit İz, Konuşmada Kalıcı Kusur, Sıra - Para ve Sınıf Farkları, Çocuk Hastalar, Mahremiyet, Empati, Sağlık Kuralları, Ölüm - Kader ve Hekimlik yazılmış ve söylenmiş türküler ışığında davetlilere bilgiler verdi. 

Prof. Dr. Eğrilmez tarafından verilen mini konserin ardından Programa katılan protokol ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilerin beyaz önlükleri giydirildi. 

12

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B