Haberler

  • 06 Mart 2015

Öğrenciler Sivas Kariyer Günlerinde Buluştu

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye İş Kurumu Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sivas Kariyer Günleri adlı program düzenlendi. 

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programına Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. 

Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan programda konuşan Vali Âlim Barut, programın ev sahipliğini yapan üniversitemizi çok önemsediğini, Sivas ve üniversitenin iç içe olması gerektiğini ifade etti. Programın buna en güzel örnek teşkil ettiğini ifade eden Vali Barut konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Artık müteşebbis insanların yetişmesi gerekiyor. Kendi işini kuran ve kurduğu işten para kazanan insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. En ufak bir üretimi kamu hizmeti haline getirip ondan bir kişinin çalışacağı yerde beş kişiyi istihdam ediyor görünmenin devri geçti. Eskiden sigara satmakta kamu hizmetiydi, bez dokumakta kamu hizmetiydi. Şimdi 10 metre karelik bir atölyede bu işler çok rahat yapılabiliyor.” Vali Barut sözlerinin devamında; günümüzde bilgi ve teknolojiyi satarak bilginin üretileceğini ve bu üretimden para kazanılacağını söyleyerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında Anadolu’nun ve Sivas’ın çok büyük üretim potansiyelinin olduğunu düşündüğünü ifade ederek, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Başkan Aydın, çalışan insanın ister üniversite, ister lise, isterse ilkokul mezunu olsun her yerde iş bulabileceğini ifade ederek, “Yaptığınız işler belki sizin için ideal olmayabilir ama ideal iş bulana kadar çalıştığınız işyeri de kazanır sizde kazanırsınız. Sivas’ta adamı olan iş bulur gibi bir söylem var, bence isteyen iş bulur. İşveren işine yaramayan insanı çalıştırmaz. Çalışan insan maaşını hakedecek. Diploma elbette önemlidir ama o bile tek başına yeterli değildir.” ifadelerine yer verdi. 

Rektör Prof. Dr. Kocacık da konuşmasında üniversite olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek,  “Bu tür çalışmalar öncelikle insanların iş arama becerilerini geliştirmeye yönelik olarak arz etmelidir. İnsan neyi aradığını ve neyi amaçladığını iyi bilmelidir. Bilgi birikimi doğru olursa ulaşacağı hedefte aynı şekilde doğru olur. Etkinliğimiz mutlaka öğrencilerimize, iş arayanlara ve meslek kuracaklara bir fırsat ve yol gösterecektir. Okulda derslerde her şey öğretilmiyor. Bu süreci yaşamış insanlardan öğrenilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. İnsan bir şeye niyet ederse fırsat gelmekte gecikmez. Ama niyetinizi de doğru yapmanız gerekir” diyerek etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal ise 2014 yılında başlayan toplum yararına projeyle kentte 2 bin 100 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyerek, Sivas'ın en çok işçi çalıştıran kurumu olarak birinci sırada yer aldıklarını dile getirdi. Köksal, "20 milyon lira gibi bir rakamı Sivas ekonomisine kazandırıyoruz. 6 aylık toplum yararına proje çalışmasını önümüzdeki hafta başlatıyoruz. 3 bin kişiyi istihdam edeceğiz, bu sayı artabilir" diye konuştu. 

Açılış programın sonunda Vali Barut ve beraberindekiler Kültür Merkezi girişinde çeşitli firmaların açmış olduğu stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldı. 

Sivas Kariyer Günlerinin öğleden sonraki programında ise ünlü Girişimci Ahmet Şerif İzgören ve Ofisline Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aras tarafından öğrencilere girişimcilik ve iş hayatı konusunda bilgiler verilerek tavsiyelerde bulunuldu. 

Programa Tugay Komutanı Tuğgeneral F. Celaleddin Sağır ve çok sayıda davetli katıldı

06

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B