Haberler

  • 03 Mart 2015

Çanakkale Sohbetleri Adlı Konferans Düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü kapsamında ‘Anadolujet’le Çanakkale Sohbetleri” adlı konferans Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel tarafından verilen konferansa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, AnadoluJet yetkilileri ve çok sayıda öğrenciler katıldı. 

Araştırmacı - Yazar Uğurluel Osmanlı İmparatorluğu döneminden ve imparatorluğun savaşa nasıl dâhil olduğundan bahsederek, savaştaki cepheler ile yaşanan can ve mal kayıplarını fotoğraflar eşliğinde davetlilere aktardı. 

Uğurluel konferansta savaşta her bir cephenin ayrı ayrı önemine vurgu yaparken sadece Çanakkale değil, o dönemde Osmanlı toprağı olan birçok yerin ve yitirilen canların hikâyelerini anlattı. Araştırmacı - Yazar Uğurluel,  Çanakkale Savaşı’nın mahiyetine vurgu yaparken,  savaşın gidişatını günbegün fotoğraflarla gözler önüne sundu.  

Uğurluel, Çanakkale'de 253 bin, Kafkaslarda 90 bine yakın askerin şehit düştüğünü belirterek, "Bu büyük mücadeleye katılmak için gidenler dualarla uğurlanıyordu. Mevleviler savaşa neylerini üfleye üfleye gidiyordu. Bu savaşa Topkapı Sarayı'ndan askerler de gidiyordu. Dünyanın dört bir yanına asker gönderiyorduk" diye konuştu.  

Savaşta anne faktörünün de çok önemli olduğunu vurgulayan Uğurluel, "Onlar savaşa evlat, koca göndererek bu büyük mücadelede yerlerini aldılar. O günün en küçüğü, en yakışıklısı, en büyüğü bizim için oradaydılar ve bu birlik destanıyla düşman kuvvetlerinin sırtını yere getirmeyi bildiler" ifadesini kullandı.  

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, Araştırmacı- Yazar Uğurluel’e verdiği konferansın anısına teşekkür belgesi takdim etti. 

Konferans sonunda AnadoluJet yetkilileri çekilişle 5 öğrencimize uçak bileti hediye etti.

 

03

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B