Haberler

  • 03 Mart 2015

Sağlık Bakanlığı Üniversitemiz Hastanesi'ne Organ Nakli Merkezi Ruhsatı ile Böbrek Nakli Faaliyet İzni'ni Onayladı

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığına Organ Nakli Merkezi Ruhsatı ile Böbrek Nakli Faaliyet İzni ile ilgili yapılan başvuru olumlu olarak sonuçlandı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Gökçe, Organ Nakli Merkezi Ruhsatı ve Böbrek Nakli Faaliyet İzni’nin Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları müracaat sonucunun 02.03.2015 tarihinde bakanlık tarafından yerinde değerlendirildiğini ve olumlu olarak sonuçlandığını sözlerine ekledi. 

Başhekim Prof. Dr. Gökçe ülkemizde 25.000 hastanın yaşama tutunmak için organ naklini beklediğini söyleyerek, “Organ nakli böbrek yetmezliği olan hastaları diyaliz gereksinimlerinden kurtarmakta ve yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırmaktadır. Daha da önemlisi böbrek nakli hayat kurtarır. Ruhsatlandırılmış olan böbrek nakli merkezimizin bu bölgenin önemli bir ihtiyacını karşıladığı düşüncesindeyiz. Bu merkezimizde böbrek naklinin yanı sıra böbrek nakli yapılmış olan hastaların takip ve tedavisinin daha etkin bir biçimde yapabilecek. Aynı zamanda böbrek hastaları için üniversitemiz hastanesinde hem kadavra hemde  gönüllü kişilerden alınarak böbrek nakillerini yapılabilinecek” ifadelerine yer verdi.   

03

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B