Haberler

  • 02 Mart 2015

Teknoloji Fakültesi ile TÜDEMSAŞ arasında İşyeri Eğitimi Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi ile Ülkemiz demiryolu sektörünün en önemli kuruluşlarından birisi olan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) arasında, öğrencilerin eğitimi amacıyla İşyeri Eğitimi Protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Rektör Danışmanı ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Celaleddin Bayrakçıl ile Teknoloji Fakültesi dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve Teknoloji Fakültesi öğrenci temsilcisi katıldı.

Bu ilk resmi protokolle 2015-2016 öğretim yılından itibaren Teknoloji Fakültesi İmalat, Otomotiv ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri için 20 öğrenciye  İşyeri Eğitimi kontenjanı sağlandı.

Bu protokolle Teknoloji Fakültesi’nin öğretim programında yer alan ve öğrencilerin son sınıfta yapmakla yükümlü oldukları işyeri eğitimi ile endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendisler yetiştirmek, öğrenciyi gerçek iş hayatına hazırlamak, teorik bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarabilme becerisini kazandırmak ve mevcut teknolojik gelişmeleri daha yakından tanımalarını sağlamanın amaçlandığı ifade edildi.

 Bu kapsamda Teknoloji Fakültesinde öğrenimine devam eden öğrencilerin toplam 8 yarıyıllık eğitim-öğretim süresinin; 7 yarıyılını fakültede, 1 yarıyılını  ise zorunlu olarak İşyeri Eğitimi adı altında endüstri sektöründe tamamlamakta olduklarının altı çizildi.

 

02

Mart

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B