Haberler

  • 27 Şubat 2015

Ethem Sarılar Cami İbadete Açıldı

Hayırsever İş Adamı Mustafa Sarılar tarafından babası Ethem Sarılar adına yaptırılan ve Nisan 2014 tarihinde temeli atılan caminin açılışı gerçekleştirildi. 

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Hayırsever İş Adamı Mustafa Sarılar, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Mehmet Şerif Olcaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli ile  öğrenciler katıldı.   

Açılış öncesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Traşçı ve beraberindeki öğrenciler tarafından Türk Tasavvuf Müziği dinletisi ile İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Arslan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasında hastanede tedavi gören Ethem Sarılar’a şifa dileyerek sözlerine başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ethem Sarıları’ın en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. Mustafa Sarılar ailesinin evlatlarıyla beraber  babalarına da bakmayı ihmal etmediklerini söyleyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Allah’u Teâlâ diyor ki ‘Camileri ancak Allah’tan korkanlar, ahiret gününe inanan Allah’ın dostları imar ederler.’ Mustafa Sarılar ailesi için bugün bir müjde. İnşallah bu yüz akıyla Sarılar ailesi menzile ulaşır. Rektörümüze çok teşekkür etmek istiyorum. En çok cami nereye yakışır derseniz üniversitelere yakışır. Neden? Çünkü ‘Allah’tan hakkıyla alimler korkar’  derler. Cahil adamın bir şeyden korkmasına gerek yok çünkü  bilmediğinden korkmaz. Camiler en çok ilimle aydınlanan ve ilim yuvası olan üniversitelere yakışır. Cami yapımına destek verdikleri için Rektörlüğümüze ve tüm yönetim kademesine teşekkür ederim.”dedi.   

Vali Vekili Salih Ayhan ise Cumhuriyet Üniversitesi’ne cami kazandırdıkları için Sarılar ailesine ve destek veren üniversite yönetimine teşekkür etti. Camilerin sanat, estetik, uzlaşma ve eşitlik yeri olduğunu belirten Ayhan, “Camiler makamların yok olduğu, herkesin eşit olarak bulunduğu yerlerdir. Mustafa Sarılar başta olmak üzere Rektörlük yönetimine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da bir araya gelmenin en hayırlısının ibadet için olduğunu söyleyerek, Allah’ın evleri olarak anılan camilerin birini daha açmanın gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Başkan Vekili Karaca “Bize bu eseri kazandıran Mustafa Sarılar ve ailesine teşekkür eder,  rahatsızlığını öğrendiğimiz Ethem Sarılar’a Allah’tan acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verdi. 

Hayırsever İş Adamı Mustafa Sarılar ise konuşmasında babası Ethem Sarılar’a Allah’tan acil şifalar dileyerek, Ethem Sarılar’ın hayırlı evlatlar yetiştirmesinden dolayı kendisine şükran ve minnet duyduğunu sözlerine ekledi. Sarılar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Allah böyle güzel, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi herkese nasip etsin. Bu hayırlı kutlu yolculuğumuzda camimizi bitirdik ama mevsim dolayısıyla çevre düzenlemesi yapılamadı. Çevre düzenlemesine inşallah baharla birlikte başlayacağız. Sayın Rektörüm çok sevgi dolu bir insan. Her zaman yanımızda oldu. Bizlere bu imkânı sağladı. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz hocama ve Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yücel beye  bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun” diyerek babası Ethem Sarılar’ın hayatından kesitler sundu.  

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında Üniversitemizde 3 tane caminin bulunduğunu ifade ederek,  mevcut camiler hakkında bilgiler verdi. Ethem Sarılar Camisi’nin yapıldığı alanda büyük bir eksikliği kapatacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kocacık hayır işlemenin önemine vurgu yapan ayet ve hadislerle örnek verdi. Rektör Prof. Dr. Kocacık “İnşallah Mustafa Sarılar bey amel defterinin kapanmayacağı kişilerden biri. Mustafa Sarılar’ın  bu güzel davranışının herkese örnek teşkil etmesini diliyorum. Hastanede tedavi gören Ethem Sarılar’a da Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Camimizin hayırlı olmasını dilerken bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan bize her konuda destek olan Sayın Bakanımıza, Sivas’ımızın çok kıymetli protokolüne ve kıymetli davetlilere tekrar teşekkür ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ağaç dikme sertifikası, Hayırsever İş Adamı Mustafa Sarılar’a ağaç dikme sertifikası ile teşekkür belgesi, caminin yapımında emeği olan yüklenici firma yetkilileri ve üniversitemiz Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Alptekin Yücel’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kültür Merkezi’ndeki  programın devamında Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Ethem Sarılar Cami’ne geçerek caminin açılışını gerçekleştirdi ve ardından Cuma Namazı kılındı.

 

27

Şubat

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B