Haberler

  • 13 Şubat 2015

TÜBİTAK ARDEB Eğitimleri Sona Erdi

Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul Potansiyellerinin Geliştirilmesi adlı proje kapsamında Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde yapılan Sağlık Bilimleri, Fen ve Mühendislik alanlarında akademik düzeydeki iki ayrı proje hazırlama ve yazım eğitimi gerçekleştirildi.

Verilen eğitimler sonunda Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Proje yürütücüsü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak’ın katılımlarıyla sertifika töreni  gerçekleştirildi. Törene Karadeniz Teknik, Trakya, Yeditepe, Necmettin Erbakan üniversitelerinden  gelerek eğitimlere destek veren proje eğitimi konusunda deneyimli öğretim üyeleri katıldı.

Mühendislik Fakültesi Kütüphanesi’nde gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık,  Proje eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Bu etkinlikte eğitim veren saygıdeğer misafir hocalarımıza ve faydalı bir eğitim süreci geçirdiğiniz için de siz üniversitemiz öğretim üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sürecin sonunda umarım TÜBİTAK ARDEB grupları için hazırladığınız ve değerlendirmeye gönderdiğiniz projelerinizi çok daha fazla kabul ettirme ve gerçekleştirme fırsatı bulursunuz.

Böylece üniversitemiz proje sıralamasında diğer üniversiteler arasında daha iyi yerlere gelerek ülkemiz bilim ve teknolojisine katkı sağlar.” ifadelerine yer verdi.  

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Kavak ise, proje eğitimlerinin oldukça başarılı geçtiğini sözlerine ekleyerek toplam olarak iki eğitim sonucunda 59 sertifika verildiğini, bu eğitimlere katılan sekiz öğretim üyesinin TÜBİTAK’a sunmayı istedikleri proje önerilerinin de eğitimci hocalar tarafından danışmanlık hizmeti kapsamında değerlendirildiğini, proje hazırlama ve yazımı konusunda desteğe ihtiyacı olan araştırıcılara bu eğitimlerin süreceğini ifade etti. Projeyle ilgili her türlü bilgiye tubitak1000.org web sayfasından ulaşılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Kavak, projelerine destek veren Rektör Prof. Dr. Kocacık başta olmak üzere konuk eğitimci ve katılımcı araştırıcı öğretim üye ve yardımcılarına teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Faruk  Kocacık ve  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci tarafından katılımcılara eğitimi veren öğretim üyelerine ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Kavak’a katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

13

Şubat

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B