• 01 Temmuz 2010

Üniversitemizde Mezun Olan 127 Doktor, Hekimlik Mesleği İçin And İçti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 2009-2010 Eğitim -Öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Hasan Elden, Prof.Dr. Meftuni  Yekeler, Prof.Dr. Ömer  Cevit, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri,  öğrenci  velileri ve öğrenciler katıldı.

Toplam 127 doktorun mezun olduğu törende ilk olarak konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet  Şencan, fakültede şimdiye dek 2732  hekimin mezun  olduğunu ifade ederek, hekimlerin ülkede birçok yerde Sağlık Bakanlığı kadrosunda ve üniversitelerde öğretim üyesi olarak hizmet verdiklerini  ifade etti. 885 öğrencimizin halen fakültemizde eğitimine devam etiğini belirten Şencan, mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılar diledi. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş  ise, tıp sektörünün  önemine değinerek, mezun olan öğrencilerimizin ülkemizin  her yerinde, sağlık hizmeti vereceklerini, ülkemizin değerlerine saygı göstererek, kalkınmada gerekli eğitimleri sunacaklarını ifade etti. Hekimlik sanatının, sadece hasta muayene etmek olmadığını belirten Rektör Dökmetaş,koruyucu hekimliğin tedavi edici hekimlikten daha önemli olduğunu, insanların aydınlatılması, çevrenin ve toplumun bilinçlendirilmesinin temel görevler içerisinde bulunduğunu  aktardı. Temel amacın, hekimleri daha iyi yetiştirmek  olduğunu  vurgulayan  Rektör  Dökmetaş, mezun olan hekimleri yetiştiren  ailelerini kutlayarak,  öğrencilerimize hayatlarında başarılar diledi. Vali Ali Kolat ise, hekimlerin mezuniyet sevinçlerini paylaştığını ifade ederek, öğrencileri yetiştiren aileleri kutladı. Üniversitemizin 36 yıl önce kurulduğunu, Tıp Fakültesinin ilk kurulan fakültelerden biri olduğunu belirten Vali Kolat, Sivas’a önemli katkılar sağladığını, sağlık açısından Sivas’ın önemli bir merkez  haline geldiğini belirtti. Sivas’ta 1100 doktor ve 5000’e yakın yatak kapasitesinin olduğunu belirten Kolat, çevre illerden de ciddi manada hasta geldiğinin altını çizdi. Vali Kolat,  genç doktorların ailelerini kutlayarak, tebessümlerini hastalarından esirgemeyeceklerini inandığı hekimlerimizin mesleklerinde başarılar diledi. Törende daha  sonra  dereceye giren birinci Nisa Bozbıyık, ikinci Naciye Aygün ve üçüncü Recep Kurt’a diploma ve ödülleri  verildi. Öğrencilerimiz, diploma ve ödüllerini Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’tan  aldılar.  Birinci Nisa Bozbıyık’ın  mezunlar adına konuşma yapması ve yaş kütüğüne plaket çakmasının  ardından genç  hekimler, Başhekim Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu tarafından  okutulan, hekimlik   andını içtiler.

Temmuz