Haberler

  • 27 Ocak 2015

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz İl Koordinasyon Toplantısına Katıldı

İl Özel İdaresi 2015 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Turgay İlhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin sunum yaptığı toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Yılmaz Cumhuriyet Üniversitesi’nin 2015 yılında yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi ve ayrıca 2104 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları özetledi. Bu yıl üniversitemizin 40. kuruluş yılının kutlandığını ve bu çerçevede çok sayıda projenin gerçekleştirildiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz son iki yıl içinde öğrenci kapasitesini 15.000 civarında artırdıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu sayının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Sivas’ta yüzyıllar öncesinde tek değil birkaç üniversite (medrese) vardı. Yeni üniversitelerin açılması konusunda üniversite olarak her türlü desteği vereceğimizi her platformda dile getiriyoruz.” 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi’nin gelişmişliğinin sadece öğrenci sayısından ibaret olmadığını, kaliteye de önem verdiklerini söyleyerek TÜBİTAK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ortak projeler yaptıklarını sözlerine ekledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, “Teknoloji Fakültemizde Optik Mühendisliği Bölümü açıldı. Türkiye’de bu bir ilktir. Sivas’ı bir optik merkezi haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamlanan projeler ile 2015 yılında eğitimden sağlığa, bilimden sosyal ve kültürel çalışmalara kadar yapılması planlanan yatırım çalışmalarından bahsetti.

 

27

Ocak

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B