Haberler

  • 25 Ocak 2015

Türkiye Birincisi Olan Öğrencilerimize Teşekkür Belgesi Verildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 2014 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavında Türkiye genelinde başarı göstererek sıralamada Türkiye Birincisi olan öğrencilere üniversite yönetiminin ev sahipliğinde Sosyal Tesisleri’nde ‘Teşekkür Belgesi Takdim Töreni’ düzenlendi.   

Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz,  Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Bozkuş, Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. 

Rektör Prof. Dr. Kocacık burada yaptığı konuşmasında başarının bir ekip çalışması olduğunu vurgulayarak, başta idareciler ve hocalar olmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi’ne bu başarıyı kazandırdıkları için öğrencilere teşekkür etti. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz  elde edilen başarıdan dolayı öğrencilerin ülke bazında başarılarını  taçlandırdıklarını belirterek, bunun üniversitemiz ve kendileri adına gurur verici bir duygu olduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz,  “Başarı sizin çalışmalarınızın bir ürünü. Bütün bilgi birikimini sizlere aktaran hocalarımıza ve ayrıca dekanımıza, dekan yardımcılarımıza ve bölüm başkanlarımıza  çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Üniversitesi’nin öğrenci merkezli  üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, bütün çalışmaları öğrencileri rahatlatmak ve başarılara yenilerini eklemek için hazırladıklarını sözlerine ekledi. 

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerini de rahmetle anan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere ve başarıda emeği geçen herekse teşekkür etti. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı  ise  “Bu başarı yaklaşık 147 arkadaşımızın katıldığı bir sınavla elde edilen bir çalışmadır. Bu sonucun kurumsal olarak bir gerçeği ortaya koyduğu herkesçe biliniyor. Öğrencilerimizin başarısının yanı sıra kuşkusuz bu eğitimi veren  fakültelerimizin ve hocalarımızın  katkılarını yadsımamak lazım. Sıralamaya baktığımızda gelişmişlik düzeyi yüksek olan üniversiteleri geride bırakarak onları geçmiş durumdayız. Öğrencilerimizi kutlar üstün başarılar dilerim” dedi. 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan ise  başarının hayırda bir yarış olduğunu ve diğer güzel çalışmalara örnek olmasını temenni ederek,  öğrencilerle iftihar ettiğini,  ilimde ve irfanda öğrencilerin gösterecekleri diğer  başarılarla da ayrıca onur duyacaklarını sözleri ekledi. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ve beraberindekiler tarafından öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.  

25

Ocak

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B