Haberler

  • 24 Ocak 2015

Üçüncü Üniversite-Şehir- Sanayi İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık Başkanlığı'nda Cumhuriyet Üniversitesi, Şehir ve Sanayi İşbirliği toplantısının üçüncüncü, Rektörlük Senato Salonu’nda öğretim elemanları, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları  temsilcileri, ORAN yetkililerinin ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Ceyhan, Ahmet Özaydın, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir  ve Genel Sekreteri Mutlu Türkoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, TÜMSİAD Sivas Şube Başkanı Fatih Şener, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Yavuz Orak ve ekibi, Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu ve Başkan Vekili Orhan Çelebi ile  üniversitemiz öğretim elemanları  katıldı.

Daha önce 2 kez gerçekleştirilmiş  üniversite Sivas – Sanayi işbirliği toplantılarının sonuçları tekrar gözden geçirilerek, Sivas-Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas- Sivas Sanayisi ve Cumhuriyet Üniversitesi - Sivas Sanayisi işbirliği konularında daha önceden hazırlanmış rapor ve tespitler doğrultusunda alt çalışma grupları oluşturuldu.

İmalat Sanayi, Enerji, Madencilik, Kültür ve Turizm, Eğitim, Göç ve İstihdam, Tarım ve Hayvancılık ve Sağlık alanlarında oluşturulan bu alt çalışma gruplarına hangi kurumların ve kişilerin dahil olacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Alt çalışma gruplarının toplantılarını gerçekleştirmeleriyle beraber tekrar geniş katılımlı bir toplantı yapılması  kararı alındı.

Toplantı, tüm katılımcıların şehrimiz, üniversitemiz ve sanayimiz adına belirttikleri dilek ve temennilerle sona erdi.

24

Ocak

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B