• 17 Haziran 2010

Üniversitemizde Çocuk Koruma Merkezi Kurulacak

Vali Ali Kolat’ın öneri ve katkılarıyla Üniversitemizde “Çocuk Koruma Merkezi’nin kurulacak olmasından dolayı, 17 Haziran 2010 tarihinde Üniversitemiz  Hastanesi Dr. Hikmet Boran konferans salonunda bir eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya Amerika Birleşik Devletleri Iowa Üniversitesi Çocuk Koruma Direktörü Doç. Dr. Resmiye Oral ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Kayseri Çocuk Koruma Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Fatih Yağmur’un yer aldığı programa,Rektör  Yardımcımız   Prof. Dr. Hasan Elden, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şencan, Dekan Yrd. Prof. Dr. Şahande Elagöz, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Yücel Beyaztaş, Adli Tıp A.D. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Bütün de katılarak katkı sağladı. Son yıllarda çocuk istismarı ve ihmali hem ülkemizde hem bütün dünya da oldukça büyük önem arz ettiğine dikkat çekilirken, bu sorunun buz dağının görünen yüzü bile değil, görünen yüzün tepesi olduğu, konunun üstü kapanıp sessiz kalındıkça istismar olaylarının büyümeye devam ettiği belirtildi. Dolayısıyla böyle devam ettiği sürece kesin sayı vermenin zor olduğu ortaya konuldu. Çocuk istismarı ve ihmali olgularının toplumumuzun yeni yeni farkında olduğu bir problem olarak değerlendirilirken, ailelerin de artık “üç maymunu” oynamaması gerektiği, ailelerin çocukla yakın ilişki içinde olması gerektiği açıklandı. Birilerinin ceza almasının amaç olmadığı, çocuklara güvenli bir dünya bırakmak olduğuna vurgu yapıldı. Sonuç olarak bir şekilde ( Fiziksel, cinsel, duygusal, ihmal) travma geçirmiş çocuğun tekrar tekrar muayene görüşme vs. ile tekrar tekrar multi travma geçirmesini önlemek ve rehabilitasyon-destek programlarını uygulamak için Sivas’ta Çocuk Koruma Merkezi’nin kurulmasının önemli bir basamak olduğu belirtildi. Eğitim programına Vali Yrd. Veysel Çiftçi, Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Elden, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şencan, Dekan Yrd.  Prof. Dr. Şahande Elagöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, İl Emniyet Müdür Yrd. Çocuk Polisi Şube Müdürü Ahmet Seçkin, CÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Numune Hastanesi Başhekimi, Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi, Sivas Adli Tıp Şube Müdürü Dr. Cemil Beder, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Nemci Sultan, Aile Danışma Merkezi Müd. Vekili Yücel Tuncer, Milli Eğitim Müdürü Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı, Sağlık Müd. Ana-Çocuk Sağlığı Şube Müd. ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Haziran