Haberler

  • 27 Aralık 2014

MÜSİAD Enerji Sektörü Zirvesi, Yeni Türkiye'nin Enerji Hamleleri Adlı Panel Gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivas şubesinin organizesiyle  MÜSİAD Enerji Sektörü Zirvesi ve Yeni Türkiye’nin Enerji Hamleleri adlı panel gerçekleştirildi. 

Buruciye Otel’de gerçekleşen panele Vali Alim Barut, Milletvekili Ali Turan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sivas İl Müdürü Tanzer Erdem, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin, Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, üniversitemiz mühendislik fakültesi öğretim elemanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Panel öncesinde konuşan Vali Barut, evrende enerjisiz hiç bir işin yapılamadığını ifade ederek, ekonominin ana motorunun da enerji olduğunu söyledi. Dünya gündeminin de  enerji olduğunu ifade eden Vali Barut, “Eğer yüzyıllar boyu gelecekte var olacaksak bu günden sahip olduğumuzdan çok daha fazla enerji üretim tesisine sahip olup, üretilen enerjiyi halkımızın hizmetine sunmamız lazım” dedi.  

Milletvekili Ali Turan ise konulmasında kendisinin MÜSİAD’ın ilk kurucularından olduğunu söyleyerek, MÜSİAD’ın çok önemli işler yaptığını ifade etti. Milletvekili Turan, panelin sonunda enerji anlamında Sivas’ta neler yapılabileceğinin tartışılması ve  Sivas’taki sanayicilerin önemli yatırımlar  yapmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi. 

Belediye Başkanı Sami Aydın da konuşmasında son yıllarda yeni yeni enerjiye yönelik bir takım politikaların gerçekleştirildiğini belirterek, gelecekte enerji konusunda çok daha iyi yerlere Türkiye’nin geleceğini sözlerine ekledi. 

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun’un konuşmasının ardından  Başkanlığını MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin’in yaptığı panelde Elektrik Üretim AŞ Nükleer Santraller Daire Başkanı Dr. Mehmet Bulut, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Grup Başkanı Fatih Kölmek, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ),  Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP ) Etüt Proje Müdürü Sabahattin Akkuş birer konuşma yaparak davetlileri bilgilendirdi. 

Panelin ikinci oturumuna konuşmacı olarak katılan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk ise Enerji Politikaları ve Enerji Tasarrufu konularında katılımcılara bilgiler verdi. 

Panelde daha sonra protokol tarafından konuşmacılara plaketleri takdim edildi. 

27

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B