Haberler

  • 26 Aralık 2014

'Mesnevi ve Pedagoji' Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü tarafından İlahiyat Fakültesi Abdül-Vahap Gazi Konferans Salonu’nda “Mesnevi ve Pedagoji” Konferansı düzenlendi

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, öğretim elemanları ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasının gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan Doç. Dr. Doğan’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek konferansın başarılı geçmesini temenni etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Süleyman Doğan kendisinin hazırladığı “Mesneviden Pedagojik Telkinler” kitabı hakkında katılımcılara bilgiler vererek, Mevlana’nın doğup büyüdüğü coğrafya ve mesnevinin pedagojiyle ilişkisine değindi. Mevlana’nın almış olduğu eğitimin mahiyetine dikkat çeken Doç. Dr. Doğan günümüz teknolojisinin gelmiş olduğu boyuta rağmen Mevlana’nın birçok şeyi günümüzden daha çabuk özümsediğini ve anlamlandırdığını söyledi. Geçmişten geleceğe toplum sorunlarına değinen Doç. Dr. Doğan, geçmişte bireylerin özgüvensiz oluşundan doğan sıkıntısını dile getirirken, günümüzde bireylerin aşırı özgüvenli oluşundan doğan sıkıntıya “her şeyin fazlası zarar” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul, konuşmacı Doç. Dr. Doğan’a plaket takdim etti.

Doç. Dr. Doğan’dan Rektörümüze Ziyaret

“Mesnevi ve Pedagoji” adlı konferansı konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Türkiye Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Süleyman Doğan, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul’un da katıldığı ziyarette Türkiye Gazetesi’nde yer vermek için Rektör Prof. Dr. Kocacık ile söyleşi gerçekleştiren Doç. Dr. Doğan Cumhuriyet Üniversitesi’ni çok modern bulduğunu ifade ederek üniversitemizin 40. yıldönümünü kutladı ve üniversitemiz hakkında Rektör Prof. Dr. Kocacık’tan bilgiler aldı.

Ziyaretten ve söyleşiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, Doç. Dr. Doğan ile bir süre sohbet eti ve birlikte  İlahiyat Fakültesi’ne geçerek öğrencilerle bir araya geldi. 

26

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B