Haberler

  • 25 Aralık 2014

ORAN 2014 Yılı 2'nci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı 2’nci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık başkanlığında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kardanadam Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Kalkınma Kurulu Üyeleri Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, üniversitemiz Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş’ında katıldığı toplantıya ayrıca Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habib Asan, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Fatih Gavgacı, ORAN Kalkınma Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Oran Kalkınma Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, ORAN Genel Kurulu olarak birkaç gündem maddesine yer verdiklerini belirterek, bu konuları ilk defa kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti. Konularla ilgili sunum yapılacağını belirten Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Türkiye’de yatırımlara baktığımızda orta-düşük teknoloji düzeyine yönelmişken, bölgemizde yatırımlar hala düşük teknoloji seviyesinde ağırlık göstermektedir. Bu durum, Bölgede dış ticaret açığı ve dışa bağımlılığı tetiklemektedir. Aynı zamanda bölge illerimiz de bilgi üretme ve yenilikçilik kapasitesi bakımından istenilen seviyeye ulaşılabilmiş değillerdir. Bu nedenle, bölgemizin teknoloji seviyesinin yükseltilmesi, işletmelerin daha rekabetçi ürünlere yönelmeleri ve ihracatın arttırılması, ithal edilen ürünlerin bölge içerisinde üretilmesini amaçlayan yatırımlara ağırlık verilmesi ve bölgenin bilgi ve yenilikçilik kapasitesinin arttırılması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ORAN Genel Sekreter V. Fatih Gavgacı ise ORAN çalışmaları hakkında salondakileri bilgilendirdi.

Toplantıda Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habib Asan ‘Yenilikçilik ve Ar-GE’nin önemi’, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Altıntop ‘Yenilebilir Enerji Üretiminde Güneş’,  konuları hakkında bilgiler verdiler.

Toplantı sonunda soru cevap kısmına geçilerek katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Toplantı sonunda Kalkınma Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Kocacık, konuşmacılar Prof. Dr. Altıntop ve Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı’ya plaket takdim etti. 

25

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B