Haberler

  • 23 Aralık 2014

Rektörümüz, ORAN Tarafından Brezilya, Arjantin ve Uruguay'a Düzenlenen Çalışma Ziyaretine Katıldı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından 15-19 Aralık tarihleri arasında Brezilya, Arjantin ve Uruguay’a saha çalışması ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarete, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Kavgacı, ORAN Proje İş Geliştirme Birimi Başkanı Semih Demirtoka ve ORAN Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Emin Kilci katıldı.
Heyettekiler, 5 günlük ziyarette Brezilya, Arjantin ve Uruguay’da tarım, enerji, turizm ve sanayi sektörlerinde saha gezilerinde bulundu.
İlk olarak Sao Paulo Türk Başkonsolosu Mehmet Özgün Arman’ı makamında ziyaret eden ve bilgi alışverişinde bulunan heyet, bu kentte, Brezilya Tarımsal Araştırmalar Merkezi (EMBRAPA), Sau Paulo Enerji Sekreterliği, Sau Paulo Belediye Pazarı ve Sau Paulo Turizm Sekreterliğini de ziyaret etti.
Gezi kapsamında Arjantin’de de temaslarda bulunan heyet, Buenos Aires Türk Büyükelçisi Taner Karakaş’ı makamında ziyaret ettikten sonra Sanayi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Horacio Roura ile görüştü.
Bölgesel Kalkınma Ulusal Direktörü Rodolfo Games ile de bir görüşme yapan heyet, Parque Patricios’da bulunan ve 200 hektarlık alanı kapsayan teknoloji bölgesinde temaslarda bulundu.
Arjantin’de biyoenerji, rüzgar, güneş, biyokütle, hidro ve yenilenebilir enerjinin tüm dallarıyla ilgilenen Yenilenebilir Enerji Odası’nı (CADER) gezen heyet, yenilenebilir kaynaklar ve güç ekipmanları üretimi için entegre çözümler sunan IMPSA firmasında da bilgi alışverişinde bulundu.
Arjantin Cumhurbaşkanlığı ofisi ve köşkü Casa Rosada ile Arjantin ziyaretini tamamlayan heyet, Uruguay’ın en eski şehirlerinden olan ve tekstil sektörüyle ön plana çıkan Sacramento Del Colonia’da da temaslarda bulunarak 5 günlük saha çalışmasını tamamladı.
 

23

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B