Haberler

  • 22 Aralık 2014

Üniversitemizde Sanatçı Niran Ünsal ve Öğretim Görevlisi Sefer Darıcı İle Söyleşi Gerçekleştirildi

 Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Yönetim ve Bilişim Sistemleri Kulübü tarafından Sanatçı Niran Ünsal ve İmranlı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yazar Sefer Darıcı tarafından verilen “Türkiye Uyanıyor” – “Subliminal  İşgal” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,  öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide Sanatçı Ünsal, sanatçılık hayatından bahsederek, öğrencilere çeşitli öğütlerde bulundu.

Türkiye’de kavram karmaşasının olduğuna değinen Ünsal, sanat kisvesi altında birçok şeyin empoze edilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi. Türkiye’nin  %98 Müslüman bir toplum olduğunu ve belli görüşlere de ev sahipliği yaptığını ifade eden Ünsal, “Bizim millet olarak ahlaki, inanç ve kültür değerlerimiz var. Bizim  bu değerleri kaybetmememiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Öğretim Görevlisi Sefer Darıcı ise Türkiye’de medya, dizi ve sinema sektörünün farklı bir boyuta taşındığını söyleyerek, medyanın ticari olmasından kaynaklandığını ve asıl amacın kâr elde etmek olduğunu belirtti. Türkiye’de bir iki dizinin hemen yayından kaldırıldığını belirterek, “Medyanın ne kadar dikkat çeken unsuru varsa ki izlediğimiz birçok dizinin içinde sadece bilinç altı düzeyde değil, bilinçli bir şekilde verilen davranışın tekrar edilmesine yönelik arda arda belli bir tutuma yönelik çalışmalarında olduğunu görüyoruz. İzlediğimiz bir dizi ve sinema filmi sadece oradaki dekordan oluşmuyor. Bunun arkasında sektörel açıdan bakıldığında çok ciddi bir psikolojik altyapının olduğunu görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

Söyleşinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oğuz Kaynar tarafından Sanatçı Niran Ünsal ve Yazar Sefer Darıcı’ya günün anısına plaket takdim edildi.

 

Sanatçı Ünsal ve Yazar Darıcı’dan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz’a Ziyaret

 

“Türkiye Uyanıyor” – “Subliminal  İşgal” adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan Sanatçı Niran Ünsal ve Öğretim Görevlisi Yazar Sefer Darıcı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Sanatçı Ünsal ve Öğretim Görevlisi Darıcı ile bir süre sohbet ederek üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Sanatçı Ünsal ve beraberindekilere günün anısına çeşitli kitaplar hediye etti. 

22

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B