Haberler

  • 19 Aralık 2014

Topografyanın Uzantısı Olarak Mekân ve Mimari Adlı Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık söyleşileri kapsamında Topografyanın Uzantısı Olarak Mekân ve Mimari adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Mimarlık Atölyesi’nde gerçekleşen söyleşiye Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Hebil 157 evleriyle Mimarlık alanında uluslararası Honar Award ödülü sahibi Y. Mimar Alper Aytaç ve Doç. Dr. Gülşen Aytaç, Mimarlık 1. ve 2. sınıf öğrencilerini mesleki alanda bilgilendirdi.

Söyleşi öncesinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Tuztaşı, Mimar Alper Aytaç ve Doç. Dr. Gülşen Aytaç’ı üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söyleşinin başarılı geçmesini temenni etti.

Söyleşide ilk olarak Mimar Aytaç, öğrencilerin üniversitemizde mimari bir aşkla eğitim aldıklarını ifade ederek, mimarlık mesleğini sevmenin ayrı bir önemi olduğunu sözlerine ekledi. Aytaç, Sivas’ın tarih kokan bir şehir olduğunu belirterek, şehrin tarihi mimari yapılarının öğrencilere ilham verebileceğini vurguladı.

Bodrum’da inşa ettikleri Hebil Evlerini’nin topografik  konumundan bahseden Aytaç, Hebil Evleri’nin fiziki ve mimari yapısı başta olmak üzere genel yapısını sunum eşliğinde öğrencilere aktardı.

Daha Sonra söz alan Doç. Dr. Gülşen Aytaç Hebil Evleri’nin peyzaj mimarisi hakkında bilgiler vererek, peyzaj işinin çok zor olduğunu vurguladı ve Hebil Evleri çevresinde düzenledikleri eko sistem çalışmalardan bahsetti.  

19

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B