Haberler

  • 11 Aralık 2014

İletişim Fakültesi'nde 'Haber Merkezlerinde 1 Gün' konulu panel gerçekleştirdi

Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen panele İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı. 

Panelin açılış konuşmasını yapan Bağımsız Gazetecilik Platformu’nun (P24) kurucularından Doğan Akın, Bağımsız Gazetecilik Platformu’nun gazetecilik mesleğinin yoğun siyasi ve ekonomik baskılar altında bulunduğu bir dönemde, editöryal bağımsızlığı desteklemek ve geliştirmek amacıyla başlatılan bir girişim olduğunun altını çizerek,  kâr amacı gütmeyen bu sivil toplum kuruluşunun kurucuları arasında Türk medyasının tecrübeli  mensuplarının bulunduğunu kaydetti. 

P24’ün  yerleşik medyaya olan güvenini kaybetmiş bir toplumda, özgür ve bağımsız bir medyanın değerlerini öne çıkarmayı ve kanıtlamayı amaçladığını vurgulayan Akın “P24, üniversite programlarının yanı sıra araştırmacı gazetecilik projelerini destekliyor.” ifadelerine yer verdi. 

Akın’ın konuşmasının ardından panelde 10 yılı aşkın süre 32. Gün Genel Yayın Yönetmenliği yapan, uzun süre CNN Türk'te haber müdürlüğü yapan Bağımsız İnternet Gazetesi (T24) yazarı Rıdvan Akar  "Televizyon haber merkezinde 1 gün", gazeteciliğin her alanında mesai yapan, halen Cumhuriyet Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü görevinde bulunan P24 kurucularından Murat Sabuncu "Gazetelerde 1 gün",  tecrübeli gazeteci Doğan Haber Ajansı Editörü Yrd. Doç. Dr. Cihan Oğuz, "Haber ajanslarında 1 gün" ve panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın  ise  "Haber sitelerinde 1 gün" konulu sunumlarını  yaptılar. 

Soru cevap şeklinde devam eden panelin  sonunda verilen ödevle yapılacak yarışmada, çalışmaları derece alan öğrenciler P24 tarafından teşvik amacıyla ödüllendirilecek.

11

Aralık

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B